Чергове засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету на якому було прийнято три рішення та ряд протокольних доручень.

- Про погодження матеріалів судової будівельно-технічної експертизи;

- Про фінансування заходів міської програми розвитку туризму на 2017-2021 рр;

- Про надання дозволу управлінню житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації.

По другому питанню, щодо програми розвитку туризму, перший заступник міського голови Григорій Олійник зазначив: «Прийняти туриста, - не значить показати йому історичну пам’ятку. Це означає надати послугу, тобто забезпечити ночівлею, харчуванням, дозвіллям. Потрібно у місті провести форум із залученням максимального числа підприємців та детально обговорити з ними можливий «пакет послуг», який зможе надати наше місто туристу, з метою якнайбільш повного задоволення його потреб».

У «Різному» начальник відділу містобудування та архітектури-головний архітектор Вікторія Мироненко доповіла членам виконавчого комітету про виконану роботу щодо недопущення самовільних прибудов та переобладнань будівель, що є пам’ятками архітектури, історичними чи культурними пам’ятками та укладення охоронних договорів з населенням за І квартал 2017 року. На території міста об’єктами культурної спадщини місцевого значення визнано 72 об’єкти. Управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради укладено 8 охоронних договорів по вищезазначеним об’єктам, які є пам’ятками історії або пам’ятками історії та архітектури. За рештою 64-ма об’єктами культурної спадщини (пам’ятками архітектури) відділом складено список балансоутримувачів та власників даних пам’яток. На даний час проводиться робота з власниками або балансоутримувачами даних об’єктів, а саме їх інформування стосовно необхідності укладення охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини та збором необхідних документів для надання Управлінню містобудування та архітектури Чернігівської ОДА для укладання охоронних договорів. «Надання дозволів на проведення ремонтних, реставраційних, реабілітаційних робіт на пам’ятці культурної спадщини, зміна призначення пам’ятки культурної спадщини, її частини та елементів, здійснення написів, позначок на ній, на її території та в її охоронній зоні без письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини, а саме Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА забороняється», - наголосила Вікторія Борисівна.

Начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона доповів присутнім щодо енергоефективності лічильників обліку тепла, електроенергії, води встановлених у загальноосвітніх школах міста. За його словами, при наявності приладу обліку, - економія оплати комунальної послуги становить близько 30%.

Головний інженер ТОВ «НіжинТеплоМережі» Михайло Колосок проінформував членів виконавчого комітету про виконання доручення міського голови щодо надання інформації про комплекс робіт, які планує виконати підприємство на наступний період та план модернізації застарілих магістральних мереж. Головуючий засідання Григорій Миколайович Олійник так прокоментував його виступ: «Оскільки 20 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у рамках політики децентралізації та розширення повноважень місцевих органів влади передало право по встановленню тарифів у сферах теплопостачання, водопостачання та водовідведення на органи місцевого самоврядування, - міська влада має знати чому на сьогоднішній день тарифи на теплопостачання у Ніжині одні з найвищих по Україні. Ми маємо розуміти на скільки товариство спроможне виконувати покладені на нього завдання. На скільки воно готове вкладати свої ресурси в модернізацію з метою подальшої економії та енергозбереження». Також Григорій Олійник нагадав, що на наступне засідання виконавчого комітету (четвер, 13 квітня, 09.00 год) заплановане обговорення можливих варіантів оптимізації діяльності ТОВ «НіжинТеплоМережі» за участі депутатів постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища .

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

06.04.2017