Чергове засідання постійної депутатської комісії з питань законності

Відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю. Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак представив на затвердження депутатам наступний порядок денний:

1. Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Відділ архітектурно-технічного планування та проектування» та затвердження його в новій редакції.

2. Про розгляд договору Про обслуговування об’єктів благоустрою – майданчиків для паркування транспортних засобів на території міста Ніжина.

3. Про призупинення діяльності Позаміського закладу оздоровлення та відпочинку імені Я.П.Батюка Ніжинської ради Чернігівської області.

Різне

1. Про незаконне відчуження об’єкту КП «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою «Флора» по вул. Театральна, 41в м.Ніжині.

2. Про стягнення податкового боргу з ПАТ «Ніжинський Механічний Завод».

Неоднозначні думки висловлювали члени постійної депутатської комісії з приводу проекту рішення «Про призупинення діяльності Позаміського закладу оздоровлення та відпочинку імені Я.П.Батюка Ніжинської ради Чернігівської області».

Згідно з вищезазначеним проектом рішення та Міською цільовою програмою реконструкції Позаміського закладу оздоровлення та відпочинку ім. Я.П.Батюка на 2018-2020 роки, планується закрити заклад на два роки на час його перебудови, оскільки приміщення і будівлі закладу споруджені у 1963 році і є нагальна потреба у проведенні реконструкції приміщень, будівель та інженерно-технічних мереж закладу. Будиночки щитові, дерев’яні вичерпали експлуатаційні можливості, опалення відсутнє і це негативно вплинуло на їх стан. Покрівля дахів потребує оновлення, стіни деформувались, стельові балки прогнулись, ганки з верандами відділились від будиночків, столярні вироби потребують заміни, внутрішнє необхідно оновити. Всі роботи планується виконати протягом 2018-2020 років.

Виконання робіт заплановано в три етапи:

І етап - виготовлення проекту і реконструкції енергосистеми (вартість – 1500,0 тис.грн.)

ІІ етап - встановлення фундаменту та прокладання інженерно-технічних мереж (вартість – 3000,0 тис. грн.)

ІІІ етап - перебудова будиночків, придбання меблів та оснащення закладу, облаштування території оздоровчого закладу (вартість – 3800,0 тис.грн.).

Загальна сума - 8300,0 тис.грн.

Виконання заходів реконструкції підвищить рівень оздоровчих послуг у Позаміському закладі оздоровлення та відпочинку ім. Я.П.Батюка, створить безпечні, сучасні умови для повноцінного зміцнення здоров’я і організації дозвілля дітей влітку.

Проект рішення затвердили і перейшли до розгляду рубрики «Різне».

По першому питанню напрацювали наступні протокольні доручення:

1. Рекомендувати міському голові Анатолію Ліннику підготувати заяву суб’єкта реєстрації про заборону вчинення реєстраційних дій у Державному реєстрі стосовно об’єкта нерухомого майна за адресою: вул. Театральна, 41.

2. Рекомендувати міському голові від імені Ніжинської міської ради звернутися до Ніжинської місцевої прокуратури із заявою щодо визнання Ніжинську міську раду потерпілою стороною при розслідуванні кримінального провадження «Про ліквідацію КП «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою «Флора» по вул. Театральна, 41 міста Ніжина.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

13.02.2018