Чергове засідання комісії по законності

25 січня у малій залі виконавчого комітету відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, керівники комунальних підприємств, підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про дострокове припинення повноважень депутата Ніжинської міської ради Чернігівської області VII скликання Галати Ю. В.

2. Про надання дозволу на розроблення проекту детального планування території скверу ім.Богдана Хмельницького в м. Ніжині.

3. Про передачу на балансовий облік майна.

4. Про закріплення нерухомого майна на праві господарського відання.

5. Про створення комісії з розгляду заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Баришівська зернова компанія» щодо надання згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна та затвердження її персонального складу.

6. Про приватизацію нежитлової будівлі, що розташована за адресою: м.Ніжин, вул. Козача, 3.

7. Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

8. Про затвердження висновків незалежної оцінки про вартість об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації

9. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради № 22-45/2018 від 19.11.2018р. «Про затвердження переліку земельних ділянок відведених для розміщення платних місць для паркування транспортних засобів на вулично – шляховій мережі міста Ніжина».

10. Про звернення Ніжинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та міністрів, Верховної Ради України та народних депутатів України, Ради національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім`ї в Україні.

11. Про внесення змін у додаток до рішення Ніжинської міської ради № 40-66/2015 від 23 квітня 2015 р. «Про затвердження персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області»».

12. Про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, внесення змін до Статуту комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» та затвердження його в новій редакції.

13. Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Ніжина Чернігівської області.

14. Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації, в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

15. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VII скликання «Про прийняття юридичної особи Кунашівської початкової школи Ніжинської районної ради Чернігівської області до комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади» від 16 січня 2019 року № 8-50/2019.

16. Про затвердження «Положення про відкритий творчий конкурс на визначення розробника бренду і брендбуку для міста Ніжина».

17. Про затвердження технічної документації із землеустрою та надання у приватну власність, в користування на умовах оренди, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність.

18. Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

19. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність та в користування на умовах оренди, внесення зміни в рішення міської ради.

20. Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок юридичним особам.

21. Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою, затвердження технічної документації із землеустрою, припинення права користування земельними ділянками, внесення змін в рішення міської ради, надання земельних ділянок юридичним особам.

22. Про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою юридичним особам.

23. Про внесення змін в рішення міської ради 49 сесії VII скликання «Про внесення змін в рішення міської ради 61 сесії V скликання «Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, припинення права користування земельними ділянками, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою, затвердження проектів землеустрою, надання земельних ділянок» від 27.07.2010 року.

24. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін, надання згоди на виготовлення технічної документації із землеустрою, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

25. Про припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

26. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради від 26 червня 2018 року № 29-39/2018 «Про включення в перелік земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах окремими лотами».

27. РІЗНЕ.

Проект рішення «Положення про відкритий творчий конкурс на визначення розробника бренду і брендбуку для м. Ніжина» розроблений з метою розробки та затвердження бренду і брендбуку м. Ніжина, який в свою чергу, допоможе яскравіше продемонструвати переваги території м. Ніжина, дозволить вдало конкурувати за інвестиції, фахові, економічні, культурні, туристичні потоки й сприятиме формуванню позитивного іміджу міста.

Всі проекти рішень було детально розглянуто та підтримано комісією, а також рекомендовано для винесення їх на розгляд сесії. Проект рішення «Про звернення Ніжинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та міністрів, Верховної Ради України та народних депутатів України, Ради національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім`ї в Україні» комісія рекомендувала винести на розгляд сесії у варіанті як лист-звернення. Надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

25.01.2019