Чергове засідання Громадської ради

5 лютого відбулося засідання громадської ради при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради під керівництвом голови громадської ради Володимира Дорохіна. На засідання були запрошені секретар міської ради Валерій Салогуб, начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч, заступник начальника Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Олександр Чепурний, начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Інна Музиченко, почесний громадянин міста Ніжина Михайло Харчук.

Члени громадської ради зустрілися з представниками правоохоронних органів міста та начальником управління праці та соціального захисту населення Валентиною Кулініч. Володимир Дорохін зачитав звіт про діяльність громадської ради за 2018 рік. Ознайомитися із звітом можливо за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1428/gromadska-rada-2018-2020.html.

Під час засідання присутні обговорили проблемні питання, які стосуються боротьби з гральним бізнесом, самогоноварінням, кібер-атаками та намітили подальші плани по їх вирішенню.

Валентина Кулініч проінформувала членів громадської ради щодо системи монетизації субсидій. Протягом жовтня 2018 року – січня 2019 року до управління праці та соціального захисту населення надійшло 6 421 звернення з питань призначення субсидій. Кількість домогосподарств, яким призначено субсидію за звітний період, складає 10 334 домогосподарств. З метою призначення субсидій проведено 16 засідань комісії з призначення державних соціальних допомог, на яких було розглянуто 2580 заяв громадян (це 40% від кількості домогосподарств, які звернулися, та 25% від кількості, які отримують субсидію). Видано повідомлень про призначення субсидії - 14 127 громадянам. Також надала детальну інформацію про новації у призначенні субсидій та відповіла на запитання присутніх щодо соціальної допомоги особам, які не мають стажу роботи, призначення виплат дітям-війни, сплати обов’язкового платежу субсидії за комунальні послуги. Детальніше за посиланням: http://nizhynrada.gov.ua/news/4052/pro-priznachennya-subsidy-za-onovlenimi-pravilami.html.

По закінченню засідання Володимир Дорохін запропонував скласти плани роботи головам комітетів громадської ради та подати на затвердження.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.02.2019