Чергове засідання депутатської комісії по законності

20 грудня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. В засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники управлінь та відділів виконавчих органів Ніжинської міської ради.

На розгляд вцілому винесено 53 проекта, які будуть розглянуті на черговому пленарному засіданні сесії Ніжинської міської ради.

Члени комісії розглянули та детально обговорили бюджетні питання, а саме затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020 рік та внесення змін до деяких цільових програм, а також проект рішення «Про бюджет Ніжинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Депутати обговорили проекти рішень, які стосувалися майнових та земельних питань як фізичних так і юридичних осіб.

Члени комісії підтримали проект рішення «Про затвердження Правил утримання домашніх тварин на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади». Правила утримання домашніх тварин на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади визначатимуть порядок утримання поводження з ними, права та обов’язки юридичних та фізичних осіб – власників тварин, а також контроль в цій сфері. Дія цих Правил поширюватимуться на юридичних та фізичних осіб, які тримають тварин на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Вимоги цих Правил поширюватимуться також на осіб, яким ці тварини належать на інших підставах, що не суперечать діючому законодавству України.

Всі проекти рішень рекомендовані на розгляд чергової сесії міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

20.12.2019