13 червня відкрилася унікальна виставка політичної й антивоєнної карикатури «АССОЛЬ ВЖЕ НЕ ТА…»

13 червня відкрилася унікальна виставка політичної й антивоєнної карикатури «АССОЛЬ ВЖЕ НЕ ТА…», що вперше була представлена на широкий загал місяць тому в Миколаєві й відтоді мандрує Україною.

На ілюстраціях ви можете побачити зображення в уїдливо саркастичній формі.

Окрім репродукцій малюнків, виконаних авторами з усіх куточків України (чи не найвідомішим серед них є Юрій Журавель, лідер українського гурту «OT VINTA!»), є світлини авторів із закордону (Ізраїлю, Німеччини, Франції й, навіть, з московії!).
Працівниками Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського було спеціально випущений поштовий конверт «АССОЛЬ ВЖЕ НЕ ТА…» і однойменну поштову марку, який буде мандрувати разом з виставкою по Чернігівській області. Перша печатка на конверті саме Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського.

У Ніжині виставка експонуватиметься у межах співпраці Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського з Управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради.

Виставка буде діяти з 13 по 19 червня 2022 р. репродукції унікальних малюнків, створених у межах міжнародного конкурсу «Русскій воєнний корабль, іди на ***!», будуть експонуватися у відділі «Музей історії Ніжина» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. (м. Ніжин, вул. Якова БАТЮКА, 14)
Виставка благодійна: всі кошти, зібрані під час експонування виставки, будуть передані на потреби Збройних Сил України.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

13.06.2022