11 січня 2019 року розпочала роботу комісія з питань захисту прав дитини

Захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є одним із пріоритетних напрямків виконавчого комітету Ніжинської міської ради, як органу опіки та піклування.

В січні 2019 році під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря Алєксєєнка відбулося перше в новому році засідання комісії з питань захисту прав. Під час засідання розглянуто низку заяв, звернень, пов’язаних із захистом прав та інтересів дітей, зокрема: встановлення порядку побачень з дитиною; надання дозволу на укладення договорів дарування, купівлі-продажу житла, співвласником якого або право користуванням, яким мають діти; про створення прийомної родини та влаштування до неї дитини, позбавленої батьківського піклування, про стан утримання малолітніх дітей у сім’ях, які потрапили у складні життєві обставини, про доцільність звільнення особи від здійснення повноважень піклувальника дитини, про розгляд та затвердження звітів про стан виховання, утримання і розвитку дітей у прийомних сім’ях; про перегляд індивідуальних планів соціального захисту дітей.

Усі питання порядку денного попередньо детально вивчені працівниками служби у справах дітей, обговорені присутніми членами комісії та запрошеними. За результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей. Направлено клопотання до Ніжинського ВП ГУНП про притягнення однієї мами до адміністративної відповідальності за неналежне утримання дитини.

Служба у справах дітей

14.01.2019