Зменшення вартості платних послуг з проведення медичних оглядів

Обговорили шляхи зменшення вартості платних послуг з проведення медичних оглядів, що надаються КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім.М.Галицького».

10 січня під головуванням заступника міського голови Ірини Грозенко, за участі представників фінансового управління, відділу економіки, а також адміністрації лікарні, відбулася нарада щодо погодження тарифів на платні послуги.

Зокрема йшлося про шляхи зменшення вартості послуг на проходженням медкомісії військовозобов'язаним, на медичний огляд для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами та попередній медичний огляд кандидатів у водії транспортних засобів.

Ірина Вікторівна дала доручення адміністрації лікарні переглянути тарифи на вищезгадані послуги та знайти шляхи її зменшення. Тарифи мають бути затверджені рішенням виконавчого комітету на черговому засіданні.

Зауважимо, що медичний огляд призовників не входить до програми медичних гарантій НСЗУ, тож, відповідно, не можна оплачувати працю лікарів, залучених до ВЛК, за кошти, отримані за договором про медичне обслуговування населення. Отже огляд має бути оплачений коштами замовника або ж місцевого бюджету. З огляду на це, Ніжинська міська рада бере на себе зобов’язання оплачувати проходження військової лікарської комісії осіб, призваних до лав ЗСУ.
11.01.2023