Затвердили кандидатури на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю

18 січня на засіданні виконавчого комітету затвердили кандидатури на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю Ніжинської територіальної громади на I півріччя 2023 року.

 СТУДЕНТСЬКА МОЛОДЬ:

             Авер’янов Вадим Ігорович  –  студент НАТІ, група БМ-211, факультет інженерії та енергетики, кафедра агроінженерії, вихованець КДЮСШ Ніжинського місцевого осередку ФСТ «Спартак». Має особливі успіхи на всеукраїнському та міжнародному рівнях з бойового самбо. Спортивний розряд – КМСУ. Досягнуті результати: І місце на чемпіонаті України з бойового самбо  серед юнаків середнього віку, розділ «Класичне» (18-20.11.2022, м. Київ); І місце на чемпіонаті Чернігівської області з бойового самбо серед юнаків середнього віку, розділ «Класичне» (17 -18.12.2022, м. Ніжин).

          Ганжа Софія Олександрівна – студентка ІІІ курсу факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв напряму підготовки «Соціальна робота» Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, волонтерка ГО «Час для нас». Протягом 2022 року проводила волонтерську роботу у Ніжинському центрі соціального обслуговування, Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, Ніжинському дитячому будинку-інтернаті, активна волонтерка проекту «Простір дружній до дитини!

        Глущенко Крістіна Олександрівна  – студентка ІІІ курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» (естрадний спів) КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради. У складі академічного хору – учасниця міжнародних та всеукраїнських фестивалів і конкурсів: Канадсько-Український фестиваль дитячої та юнацької творчості (Торонто, 2022), «Nordic Fest» (Фінляндія 2021), «Art Festival Dreams Emotions» (Польща 2022), «Creative Olympia» (Київ 2022), «International Vocal and Choral Festival-Competition GLORIA» (Харків 2022), Міжнародний Словацько-Український фестиваль  «Talents of planet» (Братислава 2021), Міжнародний фестиваль  «Tatra of stars» (Словенія 2022), Міжнародний фестиваль  «Marathon der Talente» ( Відень 2022). Нагороджена дипломом «Гран прі» за участь у Міжнародному благодійному Українсько-Польському чемпіонаті мистецтв  «Art Festival Dreams Emotions» (Польща/Україна, 2022), дипломом лауреата І ступеня у номінації «Естрадний вокал (соло) (Київ, 2021). Брала активну участь у міських заходах на підтримку ЗСУ: акція «Ми незламні», «Gogol University style» (Ніжин ,2022).

 

      Солдатенко Андрій Олександрович  – навчається в ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області за спеціальністю «Кухар. Кондитер». Має диплом І ступеня на олімпіаді з інформатики, диплом І ступеня  на всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет 2.0, диплом І ступеня на всеукраїнському конкурсі «Захисники та захисниці України». Диплом І ступеня на всеукраїнському інтернет-конкурсі «Світ мандрів Григорія Сковороди.

 

             УЧНІВСЬКА МОЛОДЬ:

           Дерека Назар Андрійович  – учень 10 класу ННВК № 16 «Престиж», депутат Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади, волонтер. Зайняв І місце на обласній олімпіаді з сольфеджіо. У 2022 році зайняв ІІ місце на міському рівні в Міжнародному конкурсі з української мови ім. П. Яцика. У 2022 році став джуніором в програмі Ukraine Global Scholars, учасник Молодіжного обміну в Німеччині у проекті «My world» (липень-серпень2022). Ініціатор проведення «Новорічного благодійного ярмарку» в м. Ніжині (на підтримку ЗСУ).

          Ігнатенко Дарина Олександрівна  – учениця Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені М. Гоголя, ІІ курс природничого класу, факультет біохімії, вихованка гуртка НБДЮ-«Акторська майстерність –ІрБіс», зразкового хореографічного ансамблю «Арабеск». Пише патріотичні вірші, яких вже більше сотні, учасниця благодійної акції  «Школярі Ніжина – школярам Херсону», «Ми незламні» до Дня Захисників і Захисниць України. Має Диплом Міжнародного конкурсу «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності» – за оригінальне втілення творчої ідеї. Диплом переможця Всеукраїнського патріотично-творчого марафону «Все буде Україна», Диплом лауреата 2 премії ІІ Всеукраїнського багатожанрового двотурового конкурсу мистецтв «Велика родина моя Україна»; Диплом за зайняте ІІІ місце у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу», зайняте ІІ місце на ІІ міському етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої».

            Опанасенко Крістіна Анатоліївна  – вихованка Ніжинської  КДЮСШ «Дзюдо», займається спортом вже 9 років. У 2022 році підтвердила норматив кандидата в майстри спорту України з дзюдо та виконала І дорослий розряд з боротьби самбо. З 01 січня 2023 року Крістіну Опанасенко включено до складу національної юнацької збірної команди (резерв) з дзюдо. У 2022 році виборола: ІІІ місце на Чемпіонаті України з боротьби самбо серед кадетів (до 16 років), (м. Тернопіль, 28-30.10.2022 р.); ІІІ місце на Чемпіонаті України з дзюдо серед кадетів до 18 років (м. Київ, 04-06.11.2022 р.); ІІ місце на відкритому чемпіонаті області з дзюдо серед молоді до 23 років (м. Чернігів, 19.10.2022 р.).У 2021 році була чемпіонкою України з дзюдо серед юнаків до 16 років (серпень 2021 року, м. Львів), бронзовою призеркою чемпіонату України з боротьби самбо серед юнаків та дівчат середнього віку (червень 2021 року, с. Кароліно-Бугаз Одеської обл.).

         Тонконог Михайло Олександрович  – учень 9-Б класу ЗОШ №15, вихованець КДЮСШ Ніжинського місцевого осередку ФСТ «Спартак».  Має  особливі успіхи на всеукраїнському та міжнародному рівнях з бойового самбо, ІІ спортивний розряд. Серед досягнутих результатів: ІІ місце на чемпіонаті України з бойового самбо  серед  юнаків середнього віку, розділ «Класичне». (18 -20.11.2022. м. Київ); І місце на чемпіонаті Чернігівської області з бойового самбо серед юнаків середнього віку, розділ «Класичне». (17 -18.12.2022. м. Ніжин).

 

 

 

18.01.2023