З Днем українського добровольця!

Сьогодні в Україні вперше відзначається День українського добровольця, хоча сам феномен добровольства властивий нашій нації ще з часів її зародження. Згадати хоча б приклад добровольства Запорозької Січі – воєнізованої структури, яка століттями боронила кордони України. Чи легіони Українських Січових Стрільців, які теж формувались виключно на добровольчих засадах. Тоді, в далекому 1914 році, так само як і в 2014, українські добровольці нічого не мали: вони були найгірше озброєні, взуті й одягнені. Але, попри це, зажили слави найвідважніших вояк. Саме тоді на західноукраїнських землях розпочався і потужний волонтерський рух – по суті, місцеве населення одягало й годувало українських добровольців, надсилало на фронт так звані «любистки» – спеціальні посилки-пакунки.

Потім було полум’я Другої світової – і знову добровольці першими стали на захист Вітчизни. Але найновіший приклад – це Революція Гідності та початок воєнних дій на сході нашої держави, коли тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - спочатку пішли на Майдан, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній до зубів російській армії.

Українські добровольці були, є і залишатимуться гордістю українського народу.

Тож бажаємо вам, дорогі наші герої-захисники, спартанського здоров’я, сімейного затишку та миру на всій нашій рідній землі!

З повагою,

міський голова Анатолій Лінник

секретар міської ради Валерій Салогуб

14.03.2017