з 07 вересня ДСНС спільно з мобільними операторами запускає нову систему оповіщення — із використанням технології Cell Broadcast

Нагадуємо, що з 07 вересня ДСНС спільно з мобільними операторами запускає нову систему оповіщення — із використанням технології Cell Broadcast
Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила про запуск нової системи оповіщення населення із використанням технології Cell Broadcast.
Це робиться для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях.
«ДСНС спільно з мобільними операторами розгортає систему оповіщення: із використанням технології Cell broadcast»;
із повідомлення ДСНС.
Повідомлення відразу виводиться на екран телефону, поверх усіх програм або заблокованого екрана, з одночасним гучним попереджувальним звуковим сигналом.
Абонентам «Київстар», «Водафон» та «Лайфселл» у період з 07.09.2022 до 10.10.2022 близько 12:00 кожного понеділка, середи та п’ятниці на території Чернігівської області на мобільний телефон почнуть надходити тестові повідомлення від DSNS наступного вигляду:
Cell Broadcast — функція мережі GSM, що дозволяє передавати різноманітну інформацію для подальшого показу на дисплеї мобільного телефону. Її ключова відмінність від служби коротких повідомлень від точки до точки (SMS-PP) — можливість обміну повідомленнями з геотаргетингом і геозоною «один до багатьох». Одне повідомлення Cell Broadcast може одночасно дістатись до великої кількості телефонів. Cell Broadcast широко використовується з 2008 року основними операторами мереж в Азії, США, Канаді, Південній Америці та Європі.
05.09.2022