З 01 вересня по 30 вересня 2021 року приймаються проекти Громадського бюджету 2022 року.

З 01 вересня по 30 вересня 2021 року приймаються проекти Громадського бюджету 2022 року.

Документи ви можете подати до відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, кабінет №59 (04631 7-15-65), за адресою: площа імені Івана Франка 1 або самостійно через електронну платформу: https://nizhyn.pb.org.ua/ , доступ до якої надано в рамках співпраці нашої громади з Програмою DOBRE.

За рахунок коштів Громадського бюджету Ніжинської територіальної громади можуть реалізовуватись малі, великі та соціальні проекти. При цьому обсяг витрат на реалізацію малого проекту не повинен перевищувати 100,0 тис. грн.включно, великого від 101 тис.грн до 400 тис. грн. включно, обсяг витрат соціального проекту не повинен перевищувати 30 тис.грн.

Загальний обсяг Громадського бюджету (бюджет участі) Ніжинської територіальної громади на наступний бюджетний рік складає 1 відсоток затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду бюджету Ніжинської територіальної громади на поточний бюджетний період, з розподілом 5:35:60 відсотків між соціальними, малими та великими проектами відповідно.

Проект повинен відповідати наступним вимогам:

1) назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладена лаконічно, одним реченням;

2) проект не суперечить чинному законодавству України;

3) реалізація проекту належить до компетенції виконавчих органів Ніжинської міської ради;

4) проект у сфері просторового розвитку має відповідати Генеральному плану міста Ніжина, інших населених пунктів громади, іншій містобудівній документації та реалізовуватись на землях та об’єктах, які належать до комунальної власності територіальної громади;

5) проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат.

6)проект повинен відповідати стратегічним та операційним цілям Стратегії розвитку Ніжинської територіальної громади до 2027 року.

7) Соціальні проекти мають реалізовуватись на території Ніжинської громади, мати серед завдань охоплення якомога ширшого кола учасників, передбачати описовий звіт результативності проекту, який розглядається на засіданні Робочої групи. Всі публічні заходи проекту (концерти, фестивалі, виставки, театралізовані дійства, навчальні семінари, майстер-класи, виступи, тощо) мають проводитись українською мовою з дотриманням норм діючого законодавства, нормативних актів центральної та місцевої влади. Відповідальність за проведення заходів в межах проектів несуть його автори.

При формуванні проектних пропозицій, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об’єктів, авторам необхідно керуватись орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби та конструкції, розміщеними на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України www.minregion.gov.ua (підрозділ «Ціноутворення» розділу «Ціноутворення, експертиза та розвиток будівельної діяльності»).  У разі необхідності автори проектів можуть звертатися до відповідних виконавчих органів міської ради за консультацією стосовно визначення вартості (кошторису) проекту. 

З положенням про Громадський бюджет ви можете ознайомитися  за посиланням:

https://nizhynrada.gov.ua/nmr/miska-gromada/gromadskiy-byudzhet/gromadskiy-byudzhet-2022nizhynrada.gov.ua

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю


20.08.2021