З 00:00 годин 5 квітня 2021 року посилюють карантинні обмеження.

03 квітня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо посилення карантинних обмежень.

Комісія вирішила:

Додатково до заходів передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки посилити протиепідемічні заходи та ЗАБОРОНИТИ на період дії карантину на території Ніжинської територіальної громади   починаючи з 00:00 годин 5 квітня 2021 року:

1. Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, (крім закладів дошкільної освіти);

2. Заборонити відвідування міських цвинтарів у вихідні дні, як місця великого скупчення людей;

3. Заборонити роботу закладів харчування, які продають каву та інші напої «З ВІКНА» , як місця великого скупчення людей;

4. Заборонити роботу кінотеатрів.

Керівникам транспортних підприємств по перевезенню пасажирів дотримуватись карантинних обмежень та 50 % наповнюваності від загальної кількості посадочних місць передбачених для  кожного виду  транспорту.

Керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності з 00 годин 06.04 до 24-00 годин 16.04.2021 року, за можливості, перевести працівників на дистанційну форму роботи, або ж надати їм на цей період відпустки.

Звернути увагу представників різних релігійних конфесій на дотримання заходів карантинних обмежень.  

Ніжинському РВП ГУНПУ в Чернігівській області, МР Управлінню ГУ Держпродспоживслужби в області, КП Ніжинської міської ради «Муніципальна служба правопорядку – ВАРТА», робочій групі створеній згідно розпорядження міського голови за № 90 від 24.03.2021р. «Про створення робочої групи для здійснення контролю дотримання вимог обмежень, пов’язаних з запобіганням поширення коронавірусної хвороби СOVID-19» забезпечити здійснення контролю за виконанням обмежень, щодо посилення карантинних заходів  визначених постановою КМУ від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та цим протоколом, в місцях можливого скупчення людей у торговельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті особливо у вечірній та нічний час та у вихідні дні. На час дії карантину.

 Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

03.04.2021