Японська неурядова організація Peace Winds Japan прибула до Ніжинської громади.

01 листопада японська неурядова організація Peace Winds Japan прибула до Ніжинської громади. Відвідали відділення Ніжинського пологового будинку та жіночої консультації. Наразі в нашій громаді впроваджується важливий проєкт, спрямований на надання акушерсько-гінекологічної допомоги жінкам. Буде сформована спеціальна мобільна бригада, а також обладнаний спеціалізований автомобіль, завдяки чому лікар-гінеколог зможе зробити відповідне обстеження жінок.
Проєкт під назвою «Медична та освітня допомога територіям, які зазнали гуманітарної кризи в Україні» діятиме на базі Ніжинського пологового будинку та охоплюватиме всі 17 територіальних громад Ніжинського району.
Як триває підготовка до початку роботи проєкту та встановлення нового обладнання в Ніжинському пологовому будинку – представники організації обговорили з генеральним директором закладу Валерієм Якубою та заступницею міського голови Іриною Грозенко.
Насамперед заступниця міського голови Ірина Грозенко подякувала за таку цінну допомогу у сфері медицини. Адже подібне обладнання – справжня знахідка для будь-якої лікарні.
02.11.2023