Впевненими кроками рухаємось до розширення міжнародних зв’язків

Повномасштабне вторгнення рф на територію України посилило роботу в сфері налагодження міжнародної співпраці. Лише за останні одинадцять місяців Ніжин знайшов п’ять міст-побратимів у чотирьох країнах Європи. Робота в цьому напрямку набирає обертів.
Сьогоднішня онлайн-зустріч між очільником Ніжина Олександром Кодолою та Франкенталя (Німеччина) Мартіном Хебіхом стала першим кроком до встановлення побратимських відносин між містами та поклала початок партнерства
Насамперед міський голова Ніжина подякував Німеччині за підтримку України на державному рівні та за прихисток, який Франкенталь надав нашим українкам та зокрема ніжинкам. Для близько 500 українок Франкенталь став другою домівкою з початку повномасштабного вторгнення рф.
Олександр Кодола розказав про виклики, які постали перед містом та ніжинцями у лютому-березні та про шляхи, якими місто відновлюється. Говорили про потреби для Ніжина: генератори, мобільні зарядні станції та комунальну спецтехніку.
Потенційне місто-побратим виявило свою солідарність з українцями та висловило бажання всіляко підтримувати та допомагати Ніжину та його жителям.
Обидві сторони прийшли до спільного рішення про встановлення довгострокового стратегічного партнерства, яке буде цікаве обом містам.
Довідково:
Франкенталь –місто в Німеччині, засноване у 772 році. Розташоване в землі Рейнланд-Пфальц. Населення складає близько 50 тисяч осіб.
24.01.2023