Візит делегації Регіонального Екологічного центру для Центральної та Східної Європи

14 березня в Ніжині з робочим візитом перебувала делегація Регіонального Екологічного центру для Центральної та Східної Європи та Державного Департаменту США. В рамках візиту у великому залі Ніжинської міської ради відбувся форум за участі іноземної делегації, депутатів міської ради, , представників управління освіти, Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, Аграрного інституту, начальника екологічної інспекції, та представників ЗМІ.

Форум розпочався із вступного слова міського голови Анатолія Лінника, який представив членів делегації. Раффі В. Баліан, Перший Секретар та Директор Регіонального Центру Екології, Науки, Технології та Управління охорони Здоров`я для Країн Центральної та Східної Європи, наголосив, що Україна – важливий та пріоритетний партнер. В ході промови Раффі Ф. Баліан зазначив, що даний проект уже вдало реалізується в трьох пілотних містах: Полтаві, Черкасах та Івано-Франківську, а також окреслив головну мету проекту, яка полягає у залученні громадян до активної участі у побудові майбутнього.

Зі словом також виступив заступник міського голови Григорій Олійник, який виділив головні екологічні проблеми міста.

Менеджер проекту LEAPs в Україні, Віра Демус, повідомила про особливості процесу втілення проекту. Присутні на форумі депутати міської ради, представники управління освіти, Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, Аграрного інституту, начальник екологічної інспекції, та представники ЗМІ мали змогу поставити питання до членів делегації щодо реалізації проекту.

Захід завершився заключним словом Раффі В. Баліана, який подякував усім присутнім за активну участь у форумі.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

14.03.2016