Відбувся круглий стіл: «Домашнє насильство під час війни: виклики нових реалій».

24 листопада у Ніжинському територіальному центрі соціального обслуговування відбувся круглий стіл: «Домашнє насильство під час війни: виклики нових реалій».
Серед присутніх були керівники та представники соціальних закладів та служб міста.
У ході круглого столу розглянули ряд важливих питань. Зокрема:
- Посилення спроможності ОМС покращити доступ до необхідної соціально-психологічної допомоги як місцевим мешканцям так і ВПО. Про співпрацю з Фондом UNFPA.
- Здійснення заходів НМЦСС щодо попередження насильства в сім’ї в умовах воєнного часу. Про реалізацію програми по роботі з кривдниками.
- Посилення координації взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на місцевому рівні. Щодо участі у щорічній міжнародній кампанії «16 днів проти домашнього насильства».
- «Домашнє насильство над дітьми», – посилена увага під час війни.
- Про налагодження ефективної взаємодії у сфері запобігання домашнього насильства.
- Новели законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству.
- Про покращення доступу до соціально-психологічної допомоги через роботу мобільних бригад. Основні завдання мобільних бригад.
- Щодо виявлення та потреби постраждалих від домашнього насильства.
- Про безпечний простір, психоемоційну підтримку дітей під час війни.
Форми та прояви насильства. Інтерактивна вправа.
Заступниця міського голови Ірина Грозенко зазначила: «Всі соціальні служби сьогодні на піку подій. Умови сьогодення вимагають від них посилення консолідації, взаємодії, згуртованості та оперативності, і всі ніжинські соціальні служби демонструють неабияку ефективність в наданні соціальних послуг не лише ніжинцям, а й мешканцям області та внутрішньо переміщеним особам».
24.11.2022