Відбулося засідання виконавчого комітету

Порядок денний засідання включав п’ять проектів рішень та «Різне».

- Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і охорони культурної спадщини;

- Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина;

- Про затвердження акта комісії з підготовки до розгляду земельних спорів на території міста Ніжина ( вул. Овдіївська);

- Про розгляд матеріалів опікунської ради;

- Про організацію взаємодії з питань відбору кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів, військових коледжів сержантського складу Міністерства оборони України з числа цивільної молоді у 2017 році.

Щодо останнього проекту рішення доповідав керуючий справами виконавчого комітету Сергій Олександрович Колесник. Проект рішення підготовлений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та з метою забезпечення якісного відбору кандидатів з числа цивільної молоді для вступу до військових вищих навчальних закладів, військових коледжів сержантського складу Міністерства оборони України, організації призову на військову службу за контрактом у період 2017 року. За словами Сергія Олександровича, планові завдання, які висуває Міністерство оборони України залишились на рівні минулого року:

- по відбору кандидатів на вступ до військових вищих навчальних – 18 чоловік;

- по відбору кандидатів на військову службу за контрактом – 20 чоловік.

«Престиж військової професії зростає. Про це свідчить і статистичне підтвердження перевиконання планів по місту Ніжин», - зазначив Сергій Колесник.

У «Різному» Юрій Римський підняв питання ямкового ремонту вулиці Незалежності. Міський голова Анатолій Валерійович Лінник зазначив, що всі роботи по ремонту доріг проводитимуться при сприятливому температурному режимі, коли середньодобова температура буде більше десяти градусів. Перший заступник міського голови Григорій Олійник додав: «поки ми не зробимо дороги із правильним водовідведенням, ми будемо змушені робити ремонти доріг постійно».

Відділ з інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськості

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

09.03.2017