Відбулось засідання виконавчого комітету

23 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка.

Члени виконкому розглянули проекти рішень, що стосувались: відзначення з нагоди Дня машинобудівника, надання дозволу на переведення житлових приміщень в нежитлові та їх реконструкції, надання дозволу КП «Керуюча компанія «Північна» на отримання кредитного ліміту на поточний рахунок, затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти місцевого бюджету у 2021-2022 н.р., передачі на баланс КП «ВУКГ» матеріально-технічних ресурсів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підготовки та проведення мобілізаційних заходів, а також питання, що стосувалися захисту прав та інтересів дітей.

Одноголосно підтримали проект рішення «Про встановлення тарифів на платні медичні послуги комунальному некомерційному підприємству «Ніжинський міський пологовий будинок». В Ніжинському пологовому будинку будуть встановлені тарифи на лабораторні послуги за зверненнями громадян, що надаються без направлення лікаря. Даний пакет послуг встановлюється вперше, адже в пологовий будинок було закуплене нове обладнання за кошти міського бюджету. Заступник міського голови Ірина Грозенко зазначила, що фінансовий стан даного медичного закладу зобов’язує вводити платні послуги для тих громадян, хто звертається за медичною допомогою без направлення лікаря. Відтепер пологовий будинок матиме більше джерел доходу, а громадяни, що не мають декларації з сімейним лікарем при зверненні до КНП «НМПБ» зможуть отримати медичну допомогу як платну медичну послугу.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій,  цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Микола Чуйко прозвітував про виконану роботу відділу згідно рішення виконавчого комітету щодо придбання 40 шт. протигазів та коробок захисту для протигазів. Придбані засоби захисту використовуватимуться ланками по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Ніжина. Дані ланки створені на базі ніжинських комунальних підприємств. Микола Андрійович подякував за підтримку та зазначив, що придбані засоби захисту захистять працівників відповідної сфери роботи від небезпечних речовин та шкідливих для органів дихання парів.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

 

 

23.09.2021