Відбулася сесія Ніжинської міської ради

Сьогодні, 11 жовтня, відбулася сесія міської ради. На розгляд депутатів було винесено 98 проєктів рішень.
В ході засідання депутати підтримали проєкти рішень із передання-прийняття майна у комунальну власність, а також оренди, приватизації майна комунальної власності.
Обранці розглянули ряд земельних питань, також надали дозвіл на прийняття у комунальну власність громади майна від ТОВ «НіжинТеплоМережі».
Після спільного розгляду питань на засіданнях постійних комісій, для можливості підписання договору з НАК Нафтогаз, було підтримано рішення про уповноваження Вовченка Ф.І. (першого заступника міського голови) на участь у позачергових загальних зборах учасників ТОВ «НіжинТеплоМережі». Серед іншого проголосували за внесення змін до рішення «Про затвердження Порядку здійснення роздрібної торгівлі», затвердження Статуту Ніжинської станції юних техніків.
Крім іншого підтримали зміну найменування Ніжинської дитячої музичної школи та Ніжинської дитячої хореографічної школи. Затвердили Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Ніжин».
У різному йшлося про недостатнє регулювання відносин у сфері благоустрою, відсутність чіткого нормативного регулювання прав та обов’язків суб’єктів господарювання у сфері благоустрою. З огляду на це, міським головою було надано доручення відділу з благоустрою врегулювати існуючі правила, аби забезпечити в повному обсязі виконання вимог, що стосуються благоустрою населених пунктів.
11.10.2022