Відбулася розширена оперативна нарада з керівниками відділів та установ

01 листопада відбулася розширена оперативна нарада з керівниками відділів та установ

Головним питанням наради було обговорення забезпечення життєдіяльності громади в умовах військової агресії, яка спричиняє наразі масові враження об’єктів енергетичної інфраструктури, як наслідок, відбуваються аварійні відключення електроенергії.

Питання забезпечення генераторами обговорили з представником Державної служби надзвичайних ситуацій Владиславом Кіреєвим, який зазначив, що найближчим часом служба має отримати додаткові генератори з міста Чернігів.

Крім того, наразі проходить планове випробування генераторів водоканалом. Під час вимкнення електроенергії вже були випадки подачі водопостачання до домоволодінь за допомогою роботи генераторів.

Командир добровольчого формування територіальної громади Руслан Костриця повідомив, що протягом місяця, разом із представниками поліції, здійснювалося патрулювання та заходи з охорони міста відповідно до розпорядження міського голови Олександра Кодоли.

Керівник ПАТ Чернігівобленерго ВП Ніжинський РЕМ Володимир Самсоненко поінформував, що з метою зниження соціальної напруги серед населення, минулого четверга було розроблено графіки погодинного відключення електроенергії. Наразі графіки передані на погодження до керівництва області. Як тільки графік відключення буде затверджено, він буде оприлюднений у засобах масової інформації.
Володимир Самсоненко ще раз пояснив, що вимикають лінії електропередач тоді, коли в енергосистемі необхідно знизити певний обсяг навантаження, а не відключити певну кількість людей, будинків, районів чи конкретний населений пункт. Переважно світло вимикають не більше, ніж на 4 години, але може бути необхідність і на довше. Щодо ситуації, коли на одній вулиці є світло, а не сусідній вимикають другий день поспіль, керівник ніжинського РЕМу пояснив, що деякі будинки приєднані до однієї лінії живлення з об‘єктами критичної інфраструктури або до лікарень, тому в них не вимикають світло. Стосовно решти: це не планове відключення електроенергії, а аварійне, тож спрогнозувати, коли та де буде наступне відключення, та о котрій неможливо.

Стосовно аварійного відключення газопостачання, яке відбулося внаслідок рихлення землі в районі села с.Хомівка, Талалаївської ТГ, начальник Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз» Володимир Щур зазначив, що газопостачання в селі Кунашівка та на території всієї громади найближчим часом буде відновлено повністю. Вчора відновлення було розпочато.

По місту запущені всі котельні, крім котельні по вулиці Гайдамацька. Про це повідомила керівник ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко. Наразі там без теплопостачання залишається 142 квартири в шести багатоповерхівках, які обслуговує котельня. За словами Любові Ісаєнко, така ситуація склалася через те, що під час запуску котельні по Гайдамацькій, з ладу вийшов прилад обліку газу. Ситуація має бути влагоджена до кінця тижня. Гаряче водопостачання відсутнє у зв’язку з обмеженням потужності електроенергії.

Комунальні підприємства працюють в штатному режимі. Аварійні служби працюють цілодобово.

Керівники медустанов повідомили, що захворюваність на коронавірусну хворобу зменшилася у два рази. Проте маємо два летальні випадки за минулий місяць. У пологовому будинку протягом минулого місяця народилося 57 дівчаток та 21 хлопчик. Стоматологічна поліклініка приймає пацієнтів щоденно із 8 до 16 години в робочі дні, та з 8 до 14 години у суботу. Проте наразі в поліклініці відсутній лікар-ортодонт. Тож пацієнтів, які планують звертатися саме до спеціаліста ортодонта, просять звернути на це увагу.

Представник Пенсійного фонду України Алла Севостьянчик повідомила, що, починаючи з 1 жовтня 2022 року, Пенсійний фонд України забезпечуватиме виплату житлових субсидій та пільг. До 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій та, власне, механізм призначення житлових субсидій та пільг не змінюється. Всі дані для виплат надійдуть до Фонду в електронному вигляді. Прийом документів від громадян та призначення виплат у жовтні-листопаді продовжують здійснювати органи соціального захисту населення. Функції з призначення субсидій та пільг перейдуть до органів Фонду з 1 грудня 2022 року.

Заступник міського голови Сергій Смага повідомив, що під час заходу на підтримку ЗСУ, який відбувся в місті минулої суботи було зібрано 33 400 грн. За що Сергій Степанович подякував кожному мешканцю міста, який взяв участь в даному заході, а також всім організаторам та учасникам акції. Працюємо на Перемогу. МИ НЕЗЛАМНІ!

За результатами наради були надані відповідні доручення та розпорядження.
01.11.2022