Відбулася робоча зустріч з фахівцями Програми DOBRE щодо облаштування прибережної зони відпочинку в місті Ніжині

11 жовтня відбулася робоча зустріч з фахівцями Програми DOBRE щодо облаштування прибережної зони відпочинку в місті Ніжині.

На засіданні були присутні секретар міської ради Юрій Хоменко, радник міського голови Сергій Охонько, ректор НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко, спеціалісти в галузі архітектури та інших відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Фахівці програми DOBRE зазначили, що з 25 громад, які подали заявки на конкурс щодо розробки дизайну публічних просторів, були відібрані 6 громад, в тому числі й Ніжинська, тому на разі розпочинається процес розробки передпроєктної візуалізації Набережної між мостами Театральний та Універський. Дана територія потребує дизайнерських ідей.

Консультант програми DOBRE Юлія Огаренко розповіла про мету зустрічі - ознайомлення з креативними рішеннями для прибережних зон відпочинку з українського та міжнародного досвіду, оцінка теперішнього стану локації прибережної зони відпочинку, напрацювання та узгодження бачення облаштування прибережної зони відпочинку в Ніжині.

Консультант зі створення громадських просторів Програми USAID DOBRE, ландшафтний архітектор Богдан Синько надав пропозиції креативних рішень щодо комфортного облаштування зони відпочинку в Ніжині. Це і можливість встановити оригінальні ландшафтні скульптури, парковий ксилофон, облаштування у прибережній зоні креативних не дороговартісних лавок з природніх матеріалів, встановлення якісного освітлення, розміщення альтанки, навісів та гамаків, встановлення модульного туалету.

Також фахівцями були надані пропозиції щодо проєктування місць для торгівлі, встановлення фонтану або джерела води.

Запропоновані ідеї ніжинська громада може взяти до уваги, а може запропонувати й свої, адже це ще – не проєкт, а лише передпроєктна візуалізація, від якої можна відштовхнутися, доповнити, удосконалити та змінити. Під час обговорень порушили питання щодо стану річки Остер.

Після засідання робоча група оглянула  локацію біля Остра, аби на власні очі побачити та оцінити територію, яка чекає на перевтілення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

12.10.2021