Відбулася оперативна нарада з керівниками відділів та установ

08 листопада відбулася оперативна нарада з керівниками відділів та установ виконавчого комітету Ніжинської міської ради, на якій керівники структурних підрозділів звітували про стан справ у різних галузях життя громади та про виконану ними роботу упродовж минулого тижня.
На початку наради перший заступник міського голови Федір Вовченко закликав правоохоронні органи посилити роботу щодо безпеки дорожнього руху та збільшити кількість патрулів в темну пору доби. Особливу увагу потрібно приділити перехрестям та пішохідним переходам, оскільки це найбільша зона ризику для всіх учасників дорожнього руху.
Заступник начальника ДПРЧ 16 м. Ніжин Артем Бувайлик поінформував про вжиті заходи щодо запобігання виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Минулого тижня на території громади сталося дві пожежі житлових будинків. Потерпілих немає.
За інформацією начальника УЖКГ та Б Анатолія Кушніренка закінчуються роботи з поточного ремонту тротуарів та пішохідних доріг. Тривають роботи з благоустрою.
Йшлося про те, що вже з 15 листопада синоптики прогнозують снігові опади. Начальник КП «ВУКГ» зазначив, що підприємство готове до зимового прибирання.
КП «НУВКГ» проводить випробування генераторів для подачі води до домоволодінь на випадок відключення електроенергії.
Представник ТОВ «НіжинТеплоМережі» Володимир Школьний зазначив, що всі котельні запущені в роботу. Для комфорту мешканців міста вже з 10 листопада підприємство планує відновити послуги гарячого водопостачання.
Як зауважив директор КП «СЄЗ» Владислав Корман та директор КП «Північна» Дмитро Шаповалов, є питання по теплопостачанню окремих будинків через неможливість працівників підприємств потрапити до квартир, розташованих на верхніх поверхах будинків, аби провести роботи з розвоздушення батарей.
Проте без тепла залишаються також окремі квартири, тепло до яких не може бути подано через самовільне переобладнання системи опалення в одній із сусідніх квартир. Про це повідомив директор ТОВ К.П. «Комунальник» Олександр Тесленко.
За інформацією головного лікаря НЦМЛ Олександра Костирка, захворюваність на коронавірусну хворобу продовжує спадати. Зафіксовано 23 випадки Covid-19, за попередній тиждень – 59. Госпіталізовано з Covid-19 та підозрою на коронавірусну хворобу – 6 пацієнтів, за попередній тиждень – 8. На разі в інфекційному відділенні на стаціонарному лікуванні знаходиться 7 пацієнтів з коронавірусною хворобою. Помер від Covid-19 один пацієнт поважного віку, який мав значні супутні патології. Загалом госпіталізовано у відділення стаціонару – 206 пацієнтів. В середньому за добу госпіталізовано 29 пацієнтів. Проведено 42 оперативних втручань. Станом на 7.11.2022 року на стаціонарному лікуванні знаходиться 35 воїнів ЗСУ.
КНП «Ніжинський міський центр ПМСД продовжує роботу з вакцинації населення проти Covid-19. Минулого тижня було проведено 136 вакцинацій. Захворюваність на COVID -19 поступово знижується. За минулий тиждень зроблено 98 швидких тести, 17 серед них – позитивні.
За період з 1 по 8 листопада в Ніжинському міському пологовому будинку народилося 15 немовлят – 5 хлопчиків та 10 дівчаток. Проте головний лікар Валерій Якуба зауважив, що народжуваність спадає, і така тенденція продовжуватиметься і надалі, оскільки, з початком військових дій, жінки менше вагітніли, а також значна частина жінок поїхала за межі країни.
Медичний директор КНП «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» Олександр Ігнатюк повідомив, що протягом жовтня послугами поліклініки скористувалося 3416 пацієнтів, з яких дитячим відділенням надано 698 послуги.
Минулого тижня начальник Управління освіти Валентина Градобик брала участь в Міжнародному проекті «Підвищення ефективності та результативності діяльності територіальних громад за умов війни: виклики та відповіді, а також в семінарі «Забезпечення освітнього процесу в освітніх закладах територіальних громад за умов війни».
Любов Пелехай, староста старостинського округу, поінформувала, що наразі в 99% домоволодінь вже відновлено газопостачання, відсутність якого було спричинено аварійним відключенням.
Командир добровольчого формування територіальної громади Руслан Костриця повідомив, що протягом минулого тижня, разом із представниками поліції, були проведені рейди та вручені повістки.
За результатами наради були надані відповідні доручення та розпорядження.
08.11.2022