Відбулась щотижнева оперативна нарада. У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 50,43 % населення.

  27 вересня за дорученням міського голови Олександра Кодоли перший заступник міського голови Федір Вовченко провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радники міського голови Ольга Орел та Сергій Охонько, керівники управлінь та відділів.
Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.
Працівниками Ніжинського відділу поліції проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинних вимог серед населення.
Керівники медичних установ прозвітували, що стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 зростає.
Інфекційна захворюваність на COVID-19 за попередній тиждень склала 78 випадків. Захворюваність на COVID-19 серед дітей не виявлено. Протягом попереднього тижня госпіталізовано 52 пацієнти, 36 яких мали підтверджений діагноз COVID-19. Летальність склала 4 випадки.
У Ніжинській центральній міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 60 пацієнтів (на попередньому тижні 52) з підтвердженим діагнозом COVID-19 – та 16 пацієнтів з діагнозом пневмонія.
На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 – 95 осіб (на попередньому тижні 67), 326 - перебувають в режимі самоізоляції ( на попередньому тижні 220).
Продовжується період вакцинації від коронавірусної хвороби. За попередній тиждень провакциновано 2052 осіб.
У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 28105 осіб, тобто 50,43 % населення.
За інформацією Ніжинського пологового будинку, за минулий тиждень у Ніжині народилося 20 немовлят: 11 хлопчиків і 9 дівчаток.
22 вересня 2021 року були затверджені межі міста Ніжина. За детальною інформацією звертатися до Управління комунального майна та земельних відносин (вул.Овдіївська,5).
Заступник міського голови Ірина Грозенко зауважила, що потрібно розпочинати опалювальний сезон в медичних закладах.
Радник міського голови Сергій Охонько звернув увагу керівників та відділів щодо підготовки проектів на виконання робіт по місту у наступному бюджетному році, щоб процес не затягувався, а вчасно приступали до виконання робіт.
Перший заступник міського голови Федір Вовченко наголосив на постійному контролі за санітарним очищенням міста та дотримання правил благоустрою. Вже складено 1 протокол за викидання сміття поза сміттєві баки.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

27.09.2021