Відбулась щотижнева оперативна нарада. У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 46,7% населення.

20 вересня за дорученням міського голови Олександра Кодоли перший заступник міського голови Федір Вовченко провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел, керівники управлінь та відділів.
Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.
Керівники медичних установ прозвітували, що стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 поступово зростає.
Інфекційна захворюваність на COVID-19 за попередній тиждень склала 53 особи, з них 8 дітей. Протягом попереднього тижня госпіталізовано 44 пацієнти, з них 18 ніжинців.
У Ніжинській центральній міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 52 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID-19 – та 9 пацієнтів з діагнозом пневмонія.
На минулому тижні зареєстровано 4 летальні випадки.
На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 - 67 осіб, 220 - перебувають в режимі самоізоляції.
Продовжується період вакцинації від коронавірусної хвороби. За попередній тиждень провакциновано 1889 осіб. У центрі вакцинації 432 особи зробили щеплення.
У Ніжинській територіальній громаді провакциновано 46,7% населення.
В освітній галузі провакциновано 88,6% педагогів. У Гімназії №2 та інклюзивно-ресурсному центрі провакциновано 100% освітян.
У закладах культури також продовжується вакцинація серед працівників. У хореографічній школі провакциновано 100% працівників.
За інформацією Ніжинського пологового будинку, за минулий тиждень у Ніжині народилося 14 немовлят: 7 хлопчиків і 7 дівчаток.
У НВК «Престиж» відновлено роботу басейну.
Начальник фінансового управління Людмила Писаренко проінформувала, що 5 юридичних осіб, які сплачували ПДФО до інших бюджетів, відтепер сплачують податки до бюджету Ніжинської територіальної громади.
В місті продовжуються роботи з благоустрою, триває реконструкція вулиці Гоголя, підготовлено технічні завдання по реконструкції парку Шевченка, по алеї Шевченко буде встановлено інформаційний щит та вже приступають до виконання робіт.
Проводиться контроль за санітарним очищенням міста та дотримання правил благоустрою. Складено 1 протокол за торгівлю в невстановленому місці.
Перший заступник міського голови Федір Вовченко звернув увагу, що нині у місті ведеться робота щодо узаконення гаражів мешканців міста, які розміщень без правовстановлюючих документів. Перший підсумок роботи вже є напрацювання по 100 гаражам.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

20.09.2021