Відбулась щотижнева оперативна нарада

13 вересня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел, керівники управлінь та відділів.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

Керівники медичних установ прозвітували про стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19.

Інфекційна захворюваність на COVID-19  за попередній тиждень склала 48 осіб, з них 6 дітей.

У Ніжинській центральній міській лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 39 пацієнтів з підтвердженим діагнозом  COVID-19 – 39 осіб та 16 пацієнтів з діагнозом пневмонія.

В інфекційному відділені лікарні перебуває 26 осіб, з важким перебігом хвороби та, які потребують кисневої підтримки. У терапевтичному перебуває 16 пацієнтів з COVID-19 та 13 – з діагнозом пневмонія. На минулому тижні зареєстровано 8 летальних випадків.

На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 - 53 особи, 60 осіб перебувають в режимі самоізоляції.

Продовжується період вакцинації від коронавірусної хвороби. Всього було провакциновано 24164 особи, 43,4%.

В освітній галузі провакциновано 87,5% педагогів. У Гімназії №2 та інклюзивно-ресурсному центрі провакциновано 100% освітян.

За інформацією Ніжинського пологового будинку, за минулий тиждень у Ніжині народилося 21 немовля: 14 хлопчиків і 7 дівчаток.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що в Ніжинській територіальній громаді найвищий показник вакцинації на теренах Чернігівській області. Найкращий захист від коронавірусної хвороби це колективний імунітет.

В місті продовжуються роботи з благоустрою, триває реконструкція вулиці Гоголя, підготовлено технічні завдання  по реконструкції парку Шевченка, по алеї Шевченко вже заключений договір на виконання робіт.

Міський голова Олександр Кодола зауважив, що необхідно пришвидшити терміни виконання робіт по алеї Шевченка.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

13.09.2021