Відбулась щотижнева оперативна нарада

10 серпня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника. 

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті. 

Станом на 10.08.2020 р. в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні 18 пацієнтів з підтвердженим методом ПЛР діагностування на COVID-19 (10 хворих з Ніжина, а решта – з інших районів). Всі пацієнти перебувають у стані середньої важкості. 

В обсерваційному відділенні міської лікарні перебуває 16 хворих з діагнозом пневмонія, стан їх середньої важкості. В усіх пацієнтів відібрані біологічні зрази для проведення ПЛР діагностування. 

В режимі самоізоляції у місті перебуває 121 контактна особа. Порівняно з минулим тижнем кількість контактних осіб збільшилася на 13 осіб. 

19 осіб з підтвердженими діагнозами COVID-19 перебувають на амбулаторному лікуванні. У 10 пацієнтів хвороба проходить без клінічних проявів, в тому числі і у двох дітей хвороба проходить безсимтомно. Всі перебувають під наглядом сімейних лікарів. 

Ніжинським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та робочою групою проводяться комісійні перевірки транспортних засобів, закладів громадського харчування, продовольчі ринки, фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування. В деяких закладах виявлені певні недоліки та недотримання карантинних вимог. Типовими є: недотримання маскового режиму продавцями, дезінфікуючих заходів, не дотримання соціальної дистанції та інших вимог головного санітарного лікаря України. 

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко повідомив, що у зв’язку із збільшенням пацієнтів хворих на COVID-19 розглядається питання збільшення ліжкового фонду та залучення більшої кількості медичного персоналу. 

Обладнання для проведення імуноферментного аналізу установлено, медичні працівники пройшли теоретичне навчання та на поточному тижні будуть проведені практичні навчання. 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко порушив питання щодо ситуації, що склалася у ДНЗ №25. Роботу дошкільного навчального закладу ДНЗ №25 було призупинено у зв’язку з виявленням підозри на COVID-19 у одного із працівника закладу. На ранок 10 серпня результату про підтвердження чи спростування діагнозу на COVID-19 не надійшло. Всі дезінфікуючі заходи були проведені як і за місцем роботи, так і за місцем проживання даної особи. На даний час досліджуються 4 працівники, одна особа знаходится на стаціонарному лікуванні з діагнозом пневмонія, а три інших перевіряються як контактні особи. 

Робота ДНЗ №25 призупинено до отримання офіційних лабораторних висновків. 

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що недотримання елементарних правил захисту призводить до швидкого розповсюдження хвороби COVID-19. «Як свідчать звіти керівників медичних установ громадяни та суб’єкти господарювання, які надають послуги у сфері торгівлі, не приділяють карантинним обмеженням належної уваги і безвідповідально до цього відносяться. Це є не припустимо», - наголосив Анатолій Валерійович. 

«Актуальне питання, яке постійно обговорюється: чи підуть діти до школи 1 вересня - це залежить виключно від дорослих. Наскільки ми з вами всі разом будемо відповідально відноситися до карантинних правил. Самосвідомість кожного є запорукою того, щоб діти 1 вересня приступили до навчання без обмежень», - наголосив міський голова. 

Очільник міста звернувся до всіх присутніх керівників та всіх ніжинців на неухильному дотриманні всіх карантинних вимог.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

10.08.2020