Ваучер на навчання… Не втрать свій шанс почати нову сторінку життя

 

У поточному році ваучери на навчання від обласної служби зайнятості вже отримали 298 мешканців області, серед яких 19 внутрішньо переміщених осіб. Основна мета видачі – підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування.

 

Ваучер – це документ, який дає право безоплатно пройти навчання за однією із 123 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку.

За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту або підвищити кваліфікацію. Професію чи спеціальність, заклад освіти людина вибирає самостійно. Наші громадяни за ваучерами вчаться на електрогазозварників, електромонтерів, водіїв, трактористів, машиністів крану автомобільного, слюсарів колісних транспортних засобів, монтажників гіпсокартонних конструкцій, а також за спеціальностями «Психологія», «Харчові технології», «Автомобільний транспорт», «Туризм».

Переселенці ж для навчання обрали професії кухара, кондитера, машиніста-кочегара котельні, а також спеціальності «Агрономія», «Соціальна робота», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Психологія», «Дизайн».

Отож, шансів почати нову сторінку життя багато. Не втрать свій!

 Для отримання ваучера не потрібно реєструватися безробітним, а подати  заявку можна як при відвідуванні центру зайнятості, так і онлайн

 

Докладніше про ваучер тут

13.09.2023