В Ніжині пройшов обласний з'їзд Асоціації міст України — АМУ

В Ніжині пройшов обласний з'їзд Асоціації міст України — АМУ. До міста приїхали обговорити нагальні проблеми громад Чернігівщини виконавчий директор асоціації Олександр Слобожан, радник голови асоціації Оксана Продан, міський голова Чернігова та голова Чернігівського регіонального відділення АМУ Владислав Атрошенко, керівники громад Чернігівщини.
На правах господаря виступав міський голова Ніжина, заступник голови Асоціації міст України регіонального відділення Олександр Кодола.
Одне з найактуальніших сьогодні проблем у Чернігівській області - місцеві фінанси та бюджети.
З початком повномасштабного вторгнення росії фактично всі громади Чернігівської області мають проблему з надходженням податків та дефіцитом бюджету. Багато підприємств зруйновано, закрилось, несуть збитки, люди які жили і працювали тут виїхали в інші області чи за кордон. Ті ж кошти які є, громади витрачають на відновлення зруйнованої інфраструктури та допомогу військовим. Як результат суттєві втрати бюджету і критична нестача фінансування по багатьох напрямкам. В той же час, з боку держави однаковий підхід як до тих областей які не постраждали від російської агресії, так і до тих, що знаходяться в глибокому тилу.
Асоціація виступила за те, що такий підхід необхідно змінювати і індивідуально підходити до проблем кожної громади.
Олександр Кодола ознайомив учасників з'їзду з ситуацією в Ніжині. Наше місто хоч і не було окуповане, але навколо Ніжина велись активні бойові дії, є зруйновані підприємства, постраждала інфраструктура, внаслідок обстрілів пошкоджено багато будинків. Тим не менше, місто знаходить ресурси як для відновлення, так і для допомоги військовим.
31.08.2022