В ДНЗ №13 "Берізка" відбулося свято Масляної

Масляна – це останній тиждень перед Великоднім постом. В дошкільному навчальному закладі №13, де глибоко вивчаються звичаї і традиції пращурів свято Масляної перетворилося на цікаве дійство з іграми, обрядами, казковими героями, смачними млинцями.

Гарно святково вбрані діти, батьки кружляли в хороводі з привітною Масляною, закликали духмяними жайворонками Весну-красну , Сонце-ярило, а Зиму , що перетворилася в бабусю, чемно проводжали з господи. Скільки побажань, тепла, добра, любові лунало на адресу вихованців, батьків. А як цікаво було грати в народні ігри з Лисичкою-сестричкою і куцохвостим Зайчиком-біланчиком. Лунав дитячий сміх, обрядові весняні пісні. Та найбільше сподобалася головна їжа Масляної - вареники з сиром і сметаною та млинці, що схожі на ясне сонечко з духмяним чаєм.

До свята Масляної долучилися позашкільні заклади міста – тренер-викладач Бринза М.С. (школа з футболу) та тренер-викладач Іващенко С.Д. (школа з шахів), які запросили хлопчиків-футболістів на матч з футболу.

Та головне, що свято Масляної вчить і дітей, і дорослих бути добрими , чемними, люблячими, вміти пробачати одне одному, як колись вміли пробачати все наші бабусі і дідусі.

Завідувач ДНЗ №13 Примушко Н. М.,

заслужений працівник освіти України

14.03.2016