Увага! Палити сміття заборонено!

Токсичний дим загрожує розвитком раку легенів, астмою і алергіями, а також чималим штрафом.

Весна — пора оновлення й очищення. Люди прибирають не тільки власні будинки, а й присадибні ділянки, городи. Перегниле листя, залишки торішньої рослинності, гіллячки, згрібши на купу, мало хто викидає у смітник, більшість просто спалює. От і стоїть теплими весняними вечорами димова завіса над містами й селами. При цьому ми не підозрюємо, якої шкоди завдаємо собі та природі. При згорянні однієї тонни рослинних залишків вивільняється приблизно 9 кілограмів мікрочастинок диму, які довго залишаються у повітрі у завислому стані.

Складна ситуація зі спалюванням сухостоїв і рослинного сміття, передбачають рятувальники, триватиме ще місяць — поки не виросте зелена трава. Тож інспекція з благоустрою спільно з співробітниками МНС будуть проводити рейди-перевірки, адже спалювання відходів та сухої рослинності, опалого листя суворо заборонено. Такі дії порушують Закони України «Про охорону атмосферного повітря», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ» і передбачають відповідальність у вигляді штрафу: для фізичних осіб — від 340 до 1360 грн., для на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності— від 850 до 1700 грн.

Інспекція з благоустрою закликає ніжинців не палити листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете Ви та Ваші близькі!

Інспекція з благоустрою

13.03.2017