У Ніжині відбулася зустріч міського голови Олександра Кодоли з учасниками проєкту «DOBRE разом»

29 листопада відбулася зустріч міського голови Олександра Кодоли з учасниками проєкту «DOBRE разом».
Організатор цього заходу Ганна Б’янка озвучила його мету – ознайомити присутніх з інструментами, які допомагають вирішувати проблеми жителів громади у межах компетенції міської влади.
Олександр Кодола розповів про вертикаль влади, яка передбачає розподіл повноважень між усіма її гілками, а також окреслив напрями діяльності, якими займається керівництво Ніжина.
«Наше завдання – забезпечення благоустрою і життєдіяльності міста. Для розгляду і вирішення проблем жителів нашої громади на рівні місцевої влади потрібна офіційна підстава - ваше звернення з описом ситуації, яка потребує вирішення», – пояснив очільник Ніжина.
Мешканці гуртожитку УТОС висловили вдячність за те, що їх приміщення передали на баланс Ніжинської громади. Завдяки цьому у їхньому гуртожитку нарешті почали вирішуватися проблеми благоустрою.
Порушувалися питання безпечних тротуарів, функціонування садочків, обладнання зупинки на вул. Василівська біля УТОСУ, шкіл, де навчаються діти з інвалідністю, проізду дітей з числа осіб ВПО тощо.
Присутнім надали кваліфіковані консультації начальник управління освіти, заступник начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва.
"На жаль, є багато питань, які можна вирішити лише після війни, у мирний час", - зазначив Олександр Кодола.
Учасники зустрічі дійшли спільної думки, що усі проблемні ситуації варто вирішувати шляхом конструктивного діалогу, а не претензій та ворожнечі.
30.11.2023