У Ніжині пройшло навчання щодо особливостей надання житлово-комунальних послуг у громадах для керівництва громад Ніжинського та Прилуцького районів

20 січня відбулося навчання щодо особливостей надання житлово-комунальних послуг у громадах для керівництва громад Ніжинського та Прилуцького районів, членів Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України. Навчання проводив Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації.

Від імені міського голови усіх присутніх привітав перший заступник міського голови Федір Вовченко. Він зазначив, що символічним є те, що навчання проходить саме в Ніжині, адже міська влада веде системну роботу з покращення житлово-комунальних послуг у місті, незважаючи на активну фазу війни.

Під час вітального слова Микола Силенко, виконавчий директор Чернігівського регіонального  відділення Асоціації міст України відзначив, що співпраця з Ніжином налагоджена ще з часів, коли Олександр Кодола був народним депутатом України. І зараз міський голова Ніжина завжди підтримує усі ініціативи та проекти АМУ.

Під час навчання усі присутні торкнулись важливих та актуальних тем, а саме: надання житлово-комунальних послуг та їх оплата в умовах воєнного стану; централізоване теплопостачання та гаряче водопостачання; ризики проходження опалювального сезону; законодавчі ініціативи в сфері надання житлово-комунальних послуг. Спікером заходу виступив Олег Гарник, експерт АМУ з питань житлово-комунального господарства.

Після теоретичної частини навчань перший заступник міського голови Федір Вовченко провів оглядову екскурсію відреставрованою вулицею Гоголя та ознайомив учасників навчання з деякими проектами, які відбулись завдяки міжнародній співпраці.

В рамках навчання відбулась жвава дискусія між учасниками на вищезазначені теми. Учасники заходу одержали необхідну інформацію, відповіді на численні запитання та обмінялись досвідом.

 

   

21.01.2023