У Ніжині проходила реєстрація на отримання багатоцільової грошової гуманітарної допомоги, що реалізується французькою неурядовою міжнародною гуманітарною організацією Acted у Чернігівській області

Багатоцільова грошова допомога надається домогосподарствам, які постраждали внаслідок активізації конфлікту на території України, а саме жителям Ніжинської громади у яких повністю зруйновано або частково пошкоджено житло і які залишаються проживати на території Ніжинської громади. Розмір грошової гуманітарної допомоги складає 2220 грн на місяць на кожного члена постраждалого домогосподарства, допомога розрахована на три місяці і буде виплачена одним платежем одразу за три місяці (тобто, кожний член домогосподарства може отримати 6660 грн). Виплата грошової гуманітарної допомоги відбувається шляхом нарахування грошового переказу на картку для виплат або через відділення Ощадбанку (по системі «МайТрансфер») або Укрпошти (терміновий переказ), які можна отримати на касі відділення без необхідності відкриття рахунків і т.д.

Наявність пошкоджень (часткових або повного руйнування) житла – є обов’язковою умовою для участі у програмі, але не є гарантією отримання допомоги.

22.05.2023