У Ніжині до кінця року має з’явитися ще одна комфортна зона відпочинку

На вулиці Шевченка, біля Ощадбанку, почався поточний ремонт пішохідної зони. Сьогодні там тривають демонтажні роботи старого дорожнього покриття. Ця локація вже давно потребувала оновлення, адже знаходиться в самому центрі міста, а плитка місцями просіла та має видимі пошкодження.

Одним із завдань міської влади є створення комфортних умов для життя та відпочинку ніжинців та гостей міста. Тому навіть в умовах воєнного стану важливим є впорядкованість міського публічного простору, створення нових локацій для відпочинку та оновлення вже існуючих.

Міський голова Олександр Кодола разом із секретарем міської ради Юрієм Хоменком, заступником Сергієм Смагою та радником Сергієм Охоньком проінспектували роботи, які розпочаті за адресою вул. Шевченка, 11. Зустрілися з виконавцем робіт, обговорили пропозиції підрядників, з’ясували низку технічних моментів – все має йти згідно з планом візуалізації. Міський голова наголосив, що оновлена пішохідна зона має стати ще одним комфортним місцем відпочинку для містян. Але при реалізації проекту треба обов’язково врахувати затверджений дизайн-код міста. Усі декоративні елементи мають гармоніювати між собою.

Навіть в умовах воєнного стану міській владі вдається здійснювати роботи по благоустрою, а місто завдяки цьому стає кращим та привабливішим для ніжинців та туристів.

Також виїзна нарада на чолі з міським головою перевірила хід проведення робіт на вулиці Гоголя. У ході наради члени робочої групи обговорили ряд важливих моментів щодо укладання дерев’яної мостової та кам’яної бруківки. Було висунуто ряд зауважень, що стосується вже укладеної бруківки, зокрема її зовнішнього вигляду. Найближчим часом підрядник обіцяє усунути вказані недоліки.

Ще одним важливим питанням, що розглянули в ході виїзної наради, було озеленення вулиці Гоголя. По завершенню ремонтних робіт, ймовірно в жовтні, планується перейти до висадки вже дорослих дерев. Згідно проекту це будуть канадські клени.

Також виїзна нарада проконтролювала початок ремонтних робіт на другій частині алеї Шевченка. 26 серпня там розпочали підготовчі роботи – підрізку дерев. Після підрізки почнеться плановий демонтаж.

26.08.2022