У Чернігові відбулась зустріч групи німецьких експертів з міськими головами та представниками місцевого самоврядування Чернігівської області

У Чернігові відбулась зустріч групи німецьких експертів з міськими головами та представниками місцевого самоврядування Чернігівської області. Організаторами зустрічі виступило Німецько-українського Бюро German-Ukrainian Bureau та ГО «Доброчин».

 

Зокрема, на заході була присутня Rebecca Harms, колишня депутатка Європарламенту. Разом з нею міський голова Олександр Кодола, Народний депутат України VIII-го скликання, працював в Парламентській асамблеї Євронест у 2012-2019 роках. На згадку про діяльність Олександр Кодола презентував пані Ребеці Хармс спільні фотознімки з Європарламенту.

 

Під час зустріч Олександр Кодола подякував Німеччині за участь у відновленні України та розповів про ситуацію у громаді від перших хвилин повномасштабного вторгнення до сьогоднішніх днів та наголосив: «Ми активно залучаємо міжнародних інвесторів та донорів до відбудови та відновлення громади. В місті є проблема з укриттями в деяких школах та садочках. Але робота в цьому напрямку ведеться щоденно. Окрім цього, місто працює над створенням сучасного реабілітаційного центру для поранених захисників та намагається залучити для цього іноземних партнерів».

Також порушували питання посилення соціальної згуртованості та важливості підтримки економіки у часи війни.

Очікуємо німецьку делегацію в нашому місті в найближчий час.

Висловлюємо сподівання, що зустріч стане новим етапом плідних українсько-німецьких відносин.

 

07.02.2024