Триває співпраця Ніжинської міської територіальної громади та Програми ООН із відновлення та розбудови миру

8 травня 2023 року відбулось засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості, створеної в рамках спільної діяльності, за участі Наталії Красківської, спеціалістки із мобілізації громад Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Романа Хащенкова, координатора проєктів за напрямом «Громадська безпека і соціальна згуртованість», Коломієць Анастасії, спеціалістки з протидії ГЗН та Ольги Цуприкової, проєктної координаторки, спеціалістки із залучення молоді, фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Під час зустрічі розглянули питання: безпекової ситуації в громаді, ситуації в громаді пов’язаної з домашнім та гендерно-обумовленим насильством.
Людмила Куц, т.в.о. директора Ніжинського міського Центру соціальних служб розповіла про реалізацію проєкту «Створення кризової кімнати для постраждалих внаслідок домашнього насильства або насильства за ознакою статі», який втілюється за підтримки UNFPA.
Галина Б’янка ознайомила з роботою безпечного громадського простору для жінок та дівчат «Вільна».

Разом з Олександром Желібою, керівником Центру ґендерної освіти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, обговорили важливість інтеграції ґендерної освіти в дисципліни ЗВО: кейси Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Окрім згаданих, в громаді реалізується проект «Територія N без насильства» при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Представники ПРООН відвідали локації, де за міжнародної підтримки будуть реалізовані міні-ініціативи, які пройшли конкурсний відбір під час попереднього засідання робочої групи в березні поточного року.
09.05.2023