Триває озеленення площі Івана Франка

25 травня на різних локаціях центральної площі Ніжина висаджено декоративні дерева та кущі: 4 сакури Royal Вurgundy, а також 90 кущів спіреї японської, барбариса та пухироплідника калинолистого.
Варто зауважити, що сакура Роял Бургунді цвіте рясно та довготривало, період цвітіння розпочинається в середині - другій декаді травня в залежності від кліматичних умов. Квіти великі, махрові, зібрані у великі суцвіття. Період цвітіння триває дуже довго, більше 4-ох тижнів. Весною та влітку листя бордово-фіолетового кольору, восени змінює свій колір на жовто-оранжевий.
Пухироплідник калинолистий - кущ швидкоростучий. Повністю морозостійкий, доволі тіневитривалий. До ґрунтових умов невибагливий. Його коренева система настільки жорстка, що легко укорениться навіть в важкому, глинистому грунті, посухостійкий, газостійкий. Вкрай рідко пошкоджується шкідниками і хворобами, стійкий до факторів міського середовища. Живі огорожі з нього дуже ефектні, яскраві, густі, щільні та легкі в догляді.
Спірея японська – красивий листопадний чагарник заввишки і діаметром майже до 2 м із повстяно-опушеними молодими пагонами. Рожево-червоні квітки спіреї японської зібрані в складні кінцеві щиткоподібно-волотисті суцвіття. Цвітіння спіреї триває близько півтора місяця.
Сподіваємося містяни гідно оцінять красу нашого міста та будуть її зберігати!
25.05.2023