Тренінг «Медіаграмотність та інформаційна безпека»

У стінах Ніжинської міської ради пройшов тренінг «Медіаграмотність та інформаційна безпека».
Навчання провели фахівчиня зі зв’язків із громадськістю БФ «Карітас Київ» Софія Несін та тренерка, лекторка з протидії торгівлі людьми БФ «Карітас Київ» Марина Микитенко.
Керівник проєкту Олег Лісовець під час тренінгу зазначив: «Медіаграмотність — сукупність знань, навичок та умінь, що дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати різноманітні повідомлення для різних типів медіа. Окрім того, медіаграмотність передбачає здатність розуміти й аналізувати, як медіа функціонують у суспільстві та який вплив вони мають.
Сучасний світ вимагає постійного включення в новини та події, але так легко потрапити до рук шахраїв, які розповсюджують недостовірну інформацію – фейки. Тому пропонуємо вам навчитися відрізняти правдиве від хибного та бути медіаграмотною особистістю!»
Тренерки донесли важливу інформацію — довіряйте, але перевіряйте. Адже так легко на емоціях повірити в будь-що. Також учасники/-ці тренінгу спробували свої сили у практичному використанні отриманих знань та проаналізували фейкову інформацію.
Захід відбувся у партнерстві з БФ «Карітас Київ».
Ініціативу «Безпечна громада» впроваджує ГО «Час для нас» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту«EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».
13.02.2024