ТОВ «НіжинТеплоМережі» звернулося до влади стосовно перегляду тарифів на теплову енергію

ТОВ «НіжинТеплоМережі» звернулося до влади стосовно перегляду тарифів на теплову енергію

Як повідомив перший заступник міського голови Федір Вовченко, до виконавчого комітету Ніжинської міської ради звернулось ТОВ «НіжинТеплоМережі» щодо перегляду тарифів на теплову енергію для мешканців міста, бюджетних та інших споживачів на опалювальний період 2021/2022 років.
У місті Ніжині основним надавачем послуги з постачання теплової енергії споживачам є ТОВ «НіжинТеплоМережі».
У зв’язку зі збільшенням ціни на природний газ та електроенергію, заробітної плати, витрат на матеріали, паливно-мастильні матеріали та інших складових собівартості, теплопостачальне підприємство звернулось до виконавчого комітету Ніжинської міської ради щодо підвищення тарифів на теплову енергію для всіх категорій споживачів.
Одночасно з цим, Уряд України підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 років.
Міська рада розуміє, що питання підвищення тарифів на теплову енергію для населення міста є дуже чутливим, тому відповідними структурними підрозділами виконавчого комітету Ніжинської міської ради проводиться аналіз розрахунків тарифів на теплову енергію, поданих теплопостачальними підприємствами щодо можливості коригування тарифів лише за складовою «природний газ», ціна якого зафіксована у Меморандумі.
На засіданні виконавчого комітету 07.10.2021 р. прийняте рішення про встановлення нових тарифів лише для бюджетних та інших установ. Відтермінувати прийняття цього рішення неможливо тому, що з 05.10.2021 року розпочатий опалювальний сезон у міській лікарні, яка є опорною у боротьбі з респіраторними хворобами, спричиненими COVID-19, пологовому будинку та дитячому будинку-інтернаті.  

07.10.2021