Своє 30-річчя святкує Ніжинський ліцей Ніжинської міської ради при Ніжинському державному університеті ім. М. Гоголя

Історія Ніжинського ліцею як навчального закладу нового типу розпочалася у 1993 році. З того часц ліцей упевнено розвивається. Сьогодні він створює кожній дитині психологічно комфортні умови навчання, прагне допомогти учням вибрати правильний шлях, який приведе до усвідомлення ними свого призначення і самореалізації.
За всеукраїнським рейтингом, ліцей увійшов до 100 кращих навчальних закладів подібного рівня акредитації в країні й посів перше місце серед навчальних закладів нового типу на Чернігівщині.
Педагоги ліцею – спеціалісти вищої категорії, кандидати наук.
Випускники ліцею – здобувачі освіти у престижних вишах України.
Учні ліцею – переможці обласних та всеукраїнських олімпіад та конкурсів.
У зв’язку з війною урочистих заходів з нагоди 30-річчя не було. Колектив закладу приймав вітання у вузькому колі друзів.
Із вітальними словами до учасників і гостей свята звернувся міський голова Олександр Кодола: «Дякую педагогам, що ліцей навіть у цей складний для нашої країни час продовжує навчати, формувати, виховувати, сіяти розумне, добре, вічне. Бажаю учням, щоб кожен у стінах цього закладу здобув ті безцінні знання, які допоможуть реалізуватися на професійній ниві».
Багато теплих побажань та спогадів лунало сьогодні від батьків та вчителів. У кожного в серці ліцей залишив свій слід.
На знак подяки нашим захисникам батьківський та педагогічний колективи зібрали кошти на ЗСУ, які найближчим часом будуть передані волонтерам для закриття потреб військових.
Вітаємо педагогічний колектив, учнів та батьків зі святом та бажаємо зробити славні сторінки історії ліцею ще більш яскравими й значущими.
01.12.2023