Статистика захворюваності на коронавірус у Ніжинській громаді невпинно зростає.

Статистика захворюваності на коронавірус у Ніжинській громаді невпинно зростає. Тож лікарі закликають дотримуватися заходів безпеки: мити руки, вдягати маски та вакцинуватися.
Наразі, у зв’язку з поширенням COVID-19 серед учнів загальноосвітніх закладів громади, оголошено карантин та навчання переведено в онлайн формат у 22 класах ніжинських шкіл.
В Ніжинській міській центральній лікарні зареєстровано хворих на ГРВІ - 520 пацієнтів, з них дітей - 144, дорослих - 376. Найбільша кількість захворівших серед дітей, це категорія дітей від 5 до 14 років – 65 чол., серед дорослих – від 30 до 64 років – 160 чоловік.
Стрімко зростає захворюваність на COVID-19. За минулий тиждень зроблено 627 швидких тестів на COVID-19, 317 серед них – позитивні.
В Ніжинському центрі первинної медико-санітарної допомоги статистика захворюваності на COVID -19 також продовжує зростати. Зареєстровано хворих на ГРВІ - 520 пацієнтів, з них дітей - 144, дорослих - 376. За минулий тиждень Центром зроблено 627 швидких тестів на COVID-19, 317 серед них – позитивні.
Аби уберегтися від інфекції, містянам слід дотримуватися елементарних превентивних заходів: безпечної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту. А ще – вакцинуватися!
Тим, у кого з періоду останнього щеплення минув рік і більше, не потрібно починати вакцинацію спочатку, а варто зробити бустерну дозу. Її можна отримати в будь-якому пункті вакцинації. Наразі в наявності вакцина CoronaVac, Pfizer та Janssen.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
27.09.2022