Спортсмени Ніжинщини успішно відкрили легкоатлетичний сезон

27 березня, з нагоди відкриття легкоатлетичного сезону, у Чернігові пройшла двадцята відкрита першість з одногодинного бігу. Бажаючих пробігтися центром міста недільного ранку було чимало. Загалом пробіг зібрав 97 учасників. І це були не лише мешканці Чернігівщини, а й сусідніх областей.

Традиційно до пробігу долучилися і представники Ніжинщини. Маршрут одногодинного бігу пролягав навколо Алеї Героїв. Вперше за історію пробігу результати підраховували за допомогою електронних фіксаторів, які кріпили на взуття учасників.

Окрім дорослих, марафон пробігли і діти. Проте вони бігли не годину, а лише одне коло навколо фонтанів алеї. Наймолодшій учасниці п’ять років, а найстаршому учаснику забігу — 74 роки. Конкуренція була зовсім не дитяча, оскільки чимало присутніх не один рік серйозно займаються спортом. Тож не дивно, що першість вибороли саме легкоатлети.

Серед чоловіків найкращий результат — більше 17 тисяч метрів. А серед жінок — майже 14 тисяч метрів. За підсумками змагань серед чоловіків абсолютну першість виборов Давиденко Микола, а Ліпейко Андрій став третім у абсолютному заліку, обидва спортсмени випускники Ніжинської районної ДЮСШ «Колос». Серед жінок перше місце зайняла Тиченко Оксана студентка НДУ ім. Миколи Гоголя.

Те, що на пробіжки виходять лише молоді люди, – стереотип. Взагалі на марафоні було чимало тих, кому, так би мовити, за сорок, але вони будь-кому дадуть фору. Зокрема, у віковій категорії 40-49 років другим став Володимир Сахно, тренер-викладач Ніжинської районної ДЮСШ «Колос», викладач НАТІ. Наступний старт наших спортсменів відбудеться у рамках Кубку області з легкоатлетичного кросу. Тож бажаємо нашим легкоатлетам таких же яскравих та успішних стартів.

За матеріалами Ніжинської районної державної адміністрації

30.03.2016