Спільні зусилля платників податків та фіскальної служби направлені на виконання важливих завдань із наповнення бюджетів

У першому кварталі 2016 року платники податків Ніжинського та Носівського районів перерахували до зведеного бюджету більше 94 млн.грн.

Про це зазначив в.о. начальника Ніжинської ОДПІ Сергій Шовкун під час проведення брифінгу для місцевих ЗМІ.

Із загальної суми до держбюджету забезпечено сплату більше 37 млн.грн. податкових платежів.

Доходи місцевих громад зросли проти минулого року на сорок шість відсотків, платниками було сплачено більше 57 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевих бюджетів, що на 18 мільйонів гривень більше проти минулорічних надходжень. Понад 87 відсотків доходів місцевих бюджетів формують три платежі: податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та єдиний податок. Найбільше поповнив місцеві скарбниці податок на доходи фізичних осіб. Його за три місяці поточного року надійшло майже 32 млн.грн., більше на 10,6 млн..грн. проти минулорічних надходжень. Спрощенці заплатили більше 8 млн.грн. єдиного податку. Від плати за землю бюджети Ніжинщини та Носівщини отримали більше 10 млн.грн.

Єдиного внеску з початку року надійшло 43,4 млн. грн., що становить 101,9 відсотка від доведеного індикативного показника. Забезпечено додаткові надходження в розмірі 801,0 тис. гривень.

Сергій Шовкун зазначив, що це не просто цифри, не просто показники. Це кошти, які кожного місяця йдуть до державного та місцевих бюджетів. За ці кошти виплачуються зарплати, пенсії, відбувається фінансування армії та соціальних програм. Стабільного виконання прогнозованих показників вдається забезпечувати завдяки свідомому ставленню платників податків регіону до сплати податків

Також відмітив, що з кожним днем набирає обертів кампанія декларування громадянами доходів, яка триватиме до 1 травня поточного року.

За три місяці 2016 року до деклараційного процесу долучилось 671 наших земляків. Загальна сума задекларованих доходів склала більше 15 млн.грн. Підлягає сплаті майже півмільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Найактивніше звітують ті громадяни, які протягом минулого року отримували спадщину – 138 декларацій на загальну суму більше 7,9 млн.грн., здійснювали продаж об’єктів рухомого та нерухомого майна – 5 декларацій на суму майже 4,1 млн.грн., надавали майно в оренду, найм (піднайм) – 5 декларацій на загальну суму близько 26,8 тис.грн. Крім того, громадянами на сьогодні подано 188 декларацій для отримання податкової знижки. За результатами розрахунків їм повернуть з бюджету близько 225 тис.грн.

Сергій Шовкун звернув увагу як на випадки обов’язкового декларування доходів, так і на можливість подання декларацій про доходи до податкової інспекції за місцем реєстрації або прозвітувати в електронному вигляді. Всі декларанти податку на доходи фізичних осіб мають змогу заповнювати та направляти до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. З цією метою на єдиному веб-порталі Державної фіскальної служби України працює спеціальний сервіс «Декларування on-line».Щоб подати податкову декларацію засобами E-mail , потрібно безкоштовно отримати електронний цифровий підпис. ДФС також доопрацювала оновлений сервіс «Електронний кабінет платника» в частині отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді

В.о. начальника Ніжинської ОДПІ зауважив, що для громадян, які декларують власні доходи, створені комфортні умови. Зокрема, в Центрі обслуговування платників Ніжинської ОДПІ спеціалісти допомагають відвідувачам заповнювати декларації про майновий стан і доходи та надають відповідні консультації. Також в Центрі розміщено спеціальний стенд, де знаходиться необхідна інформація про декларування доходів та отримання податкової знижки.

Від імені колективу Ніжинської ОДПІ Сергій Шовкун подякував громадянам і представникам бізнесу краю, які сумлінно сплачують податки і збори. Адже, сумлінна сплата податків, як і своєчасне декларування своїх доходів, це обов’язок доброчесних громадян перед державою.

Ніжинська Об`єднана державна податкова інспекція

07.04.2016