Спільна робоча група Міської ради Ніжина та «Агенції відновлення та розвитку» розпочала підготовку Плану відновлення та розвитку громади

  Відбулося перше засідання робочої групи із розроблення плану відновлення та розвитку Ніжинської територіальної громади. В нараді взяли участь представники Міської ради та експерти «Агенції відновлення та розвитку».

Учасники робочої зустрічі обговорили основні напрямки життєдіяльності міста, щодо яких потрібно додатково зібрати та систематизувати дані в контексті шкоди та руйнувань, які були завдані російським агресором.

Також представники робочої групи окреслили подальші кроки з підготовки Плану відновлення та розвитку громади.

Нагадаємо, що Ніжин є учасником проєкту «Прозорий та ефективний процес відновлення та розвитку України на місцевому рівні», який реалізується ГО «Агенція відновлення та розвитку» спільно з громадою міста та за підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI).

В рамках співпраці із підготовки Плану відновлення та розвитку Ніжина Агенція надає консультативну та іншу допомогу з метою усунення корупційних ризиків, а також підтримки ефективної комунікації між керівництвом регіону, громадою, потенційними донорами та місцевими активістами в процесі прийняття рішень.

18 липня 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив порядок визначення територій відновлення, а також порядки розробки, реалізації та моніторингу планів відновлення та розвитку регіонів і окремих територіальних громад.

Зокрема, порядок розробки реалізації та моніторингу планів відновлення та розвитку регіонів і окремих територіальних громад передбачає, що відповідні плани розробляються на період до 31 грудня 2027 р. з урахуванням пріоритетів, визначених документами стратегічного планування.  

26.07.2023