Спеціальний авіаційний загін у м. Ніжині відзначає 23-ю річницю з дня заснування

22 лютого Спеціальний авіаційний загін ОРС ЦЗ ДСНС України у м. Ніжині відзначає 23-ю річницю з дня заснування.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 1999 року № 242 “Про створення спеціального авіаційного загону Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи”- сформовано Спеціальний авіаційний загін.
«За час свого існування наш авіаційний загін перетворився у могутню зброю у разі надзвичайних ситуацій, яка здатна прийти на допомогу у будь-яких складних та екстремальних ситуаціях. За останні роки авіаційний загін отримав новий поштовх: закупляється нова техніка, ремонтуються ангари, готується житло для рятувальників, створюються нові робочі місця», – зазначив у своєму зверненні до особового складу загону міський голова Олександр Кодола.
За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, зразкову службову дисципліну, самовідданість та з нагоди відзначення 23-ї річниці від дня створення загону міський голова вручив подяки працівникам особового складу авіаційного загону.
На заході був присутній заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Дмитро Бондар, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Дмитро Іванов, перший заступник командира Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України Костянтин Коломін, заступник міського голови Ніжина Сергій Смага.
У рамках урочистостей та з нагоди свята особовий склад загону отримав сертифікати на житло, нагрудні знаки «Знак Пошани», «За відвагу в надзвичайній ситуації», почесні грамоти ДСНС України, подяки та почесні грамоти голови Чернігівської обласної державної адміністрації та інші цінні подарунки.
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю
22.02.2022