Сьогодні Ніжин попрощався з Героєм

Сьогодні Ніжин попрощався з Анікєєнком Олександром, Героєм, який загинув 5 вересня 2022 р під Кураховим Донецької області.

Олександр народився 08.10.1988 року. До першого класу пішов у 1994 році до ЗОШ 1-3 ст №5. Першим вчителем була Мартинова Лариса Віталіївна. Після закінчення другого класу Сашу передали до рук вчителя Романової Галини Павлівни. В 5 класі і до 11 класу – класним керівником був Мартинов Микола Петрович. Саша дуже любив свого класного керівника та вчителя і йому присвячував свої вірші. А уроки зарубіжної літератури полюбляв найбільше.

Багато читав книжок, любив допомагати мамі Вірі Григорівні по господарству, саджав плодові дерева, які буйно квітнуть і дають нині плоди, вирощував кроликів, курей, качок, висівав квіти. Часто збирав букети і дарував їх мамі. Також любив дарувати подарунки друзям і рідним, які робив своїми руками.

Мав дуже багато друзів з 11 та 5 школи. Часто любив організовувати різні свята, конкурси та ігри, залучаючи до них навіть молодших за себе друзів. Була ідея посадити сад майбутнього біля річки Остер, щоб плоди дерев могли куштувати всі, хто проходив повз це місце. Але мрії свої не зміг реалізувати, бо жорстока війна обірвала молоде життя.

Саша ріс чуйним, добрим, щедрим хлопчиком. Завжди допомагав та ділився останнім. Любив життя і людей, які були поряд. Ніколи не пройде осторонь, щоб не допомогти стареньким, малечі, не привітатися і не побажати здоров’я та гарного дня. ЗОШ 1-3 ст №5 закінчив у 2005 році і в цьому ж році вступив на підготовчі курси в НДУ Ім. Миколи Гоголя на історико-юридичний факультет. Мрією було стати справедливим суддею. В 2007 р – призвали до лав ЗСУ. Служив в Києві в десантних військах командиром взводу. Неодноразово за старанність та сумлінне виконання службових обов’язків, за високий професіоналізм нагороджувався грамотами та цінними подарунками. В 2008 р. – вступив до НДУ Ім. Миколи Гоголя на заочну форму навчання.

Після закінчення трьох курсів працював в Київському бюро екскурсій та туризму. Дуже подобалася робота, бо досконало володів іноземною мовою і проводив екскурсії іноземцям. За це його шанували та поважали колеги та екскурсанти. Олександр умів сходитись з людьми, бо був завжди щиросердним.

Саша Анікєєнко мав дружину Ірину та двох діток: 12-річного синочка Платона та 8-річну донечку Аріну, які навчаються в школі-гімназії №17.

Похований на Алеї слави.

У цей важкий для всіх нас час ми розділяємо біль втрати та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять…

23.10.2022