Ремонт у приміщенні харчоблоку Ніжинської міської лікарні наближається до завершення

Найкращий показник виконання будь-яких робіт — це порівняння «як було» і «як стало». У таких випадках зміни видно неозброєним оком.
Наприкінці червня поточного року Лариса Чернишева, директор Ніжинського комунального торгівельно-виробничого підприємства «Школяр», якому в жовтні 2020 року, згідно з рішенням сесії Ніжинської міської ради, було передано в господарське відання будівлю харчоблоку, провела для журналіста Nizhyn Post невелику екскурсію. Тоді ремонт тілько-но розпочався. Ця будівля 1969 року забудови, жодного разу ремонтні роботи у ній не проводилися.
Приміщення знаходилося в аварійному стані. Через те, що протікає дах, і приміщення сире, руйнувалися і почорніли стіни та стеля, була потреба у повній заміні системи опалення.
Єдине, що тут було, так це нові мережі електропостачання, водопостачання і водовідведення, які провів відділ капітального будівництва наприкінці 2021 року за кошти, виділені з місцевого бюджету на ремонт харчоблоку.
Лариса Олексіївна водила журналіста коридорами, кабінетами, мрійливо розповідала, що і де розташовуватиметься, коли ремонт закінчиться: «Тут буде кухня, там — комора, ось там — овочесховище. У цій кімнаті розташуємо роздягалку. Будуть санвузол, душова».
Тоді в це не вірилося…
І ось на початку вересня заступник міського голови Ірина Грозенко перевірила хід виконання ремонтних робіт на харчоблоку.
Як зазначила тоді Ірина Вікторівна, роботи наближаються до завершення. Належало підключити до опалення тепломережі та закінчити внутрішні роботи, і вже тоді можна встановлювати та підключати обладнання.
Днями журналіст Nizhyn Post знов побувала на об'єкті. Лариса Олексіївна вдруге провела екскурсію приміщенням. Що тут скажеш, зміни разючі!
Наразі працівники підрядної організації виконуюють внутрішні роботи: штукатурять стелю і стіни, викладають плиткою підлогу, стіни, встановлюють пластикові вікна.
Залишилися роботи по зовнішньому ремонту будівлі, адже через аварійний стан даху вже виконані роботи можуть виявитися марними. Місцева влада обіцяла допомогти і виділити кошти на ремонт даху, адже самостійно впоратися з таким ремонтом підприємству не під силу. Взагалі здійснення даного проєкту стало можливим лише за сприяння міського голови Олександра Кодоли та його команди, каже Л. Чернишева.
«Мріємо поскоріше переїхати до цієї, більш просторої, відремонтованої будівлі», — зазначає Л. Чернишева.
У звільненому приміщенні, де зараз працює підрозділ підприємства, який готує їжу для хворих Ніжинської міської лікарні та пологового будинку, міська лікарня розпочне ремонтні роботи для облаштування ПЛР-лабораторії.
Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук
Фото автора
28.09.2022