Продовжується оновлення історичних будівель міста

30 квітня міський голова Анатолій Лінник разом з заступником міського голови Ігорем Алєксєєнком перевірили хід виконання робіт по реконструкції архітектурного комплексу «Ніжинська поштова станція» та поточного ремонту історичної будівлі дворянської родини Макарових, які здійснюються за кошти міського бюджету.

В краєзнавчому музеї Ніжинської поштової станції вже відновлено одне приміщення: зробили підлогу, стіни та стелю. Також для першої зали замовлено виставкове обладнання. Планується реставрація вікон, заміна дверей, нових решіток, стилізованих під 18 ст. та облаштування прилеглої території до музею.

В історичну будівлю дворянської родини Макарових буде перенесено художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського. В будівлі вже відновили фасадну частину, зроблені всі внутрішні роботи, проведена реставрація вікон. Залишилося фарбування, укладка підлоги та меблювання. Ремонтні роботи планують завершити до кінця травня.

Під час спілкування з підрядниками міський голова звернув їх увагу на якісному виконанні ремонтних робіт та створенні належних умов як для працівників, так і для відвідувачів музейних закладів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

30.04.2020