Продовжуємо міжнародну співпрацю

Між Ніжинською міською радою та Міжнародною неурядовою організацією «ACTED» підписано Меморандум про співпрацю.
Французька неурядова організація «ACTED» планує розширити свою діяльність на Чернігівщині, зокрема, у Ніжині, реалізувавши проєкт «Реконструкція, ремонт та оснащення шкіл для безпечного відновлення навчання на території Чернігівської області».
Під час попереднього візиту до Ніжина влітку цього року представники цієї організації у співпраці з міською радою та Управлінням освіти вже визначили перелік закладів, які включені в загальний проєкт.
У 2024 році за кошти «ACTED» планується зробити ремонт в укриттях чотирьох закладів освіти та закупити для них необхідне обладнання та меблі.
Окрім цього, «ACTED» профінансує ремонт у 14 гімназії, яка зазнала пошкоджень внаслідок російської агресії. Зараз формується технічне завдання, яке буде включено в проєктно-кошторисну документацію. Зокрема, планується заміна радіаторів опалення, відновлення пошкоджених покрівель та огороджуючих конструкцій, заміна вікон та вхідної групи, ремонт та облаштування укриття, освітлення, безперебійне енергоживлення, ремонт санітарних кімнат. Акцент також буде зроблено на інклюзивності та термомодернізації приміщення.
ACTED – французька неурядова організація, заснована в 1993 році, яка підтримує вразливі верстви населення, що постраждали від гуманітарних криз у всьому світі. Наразі ACTED реагує на надзвичайні ситуації, сприяє підтримці та відновленню сталого розвитку через 450 проєктів у 39 країнах світу.
01.12.2023